Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

USR a obținut în Arad un senator și un deputat, la redistribuire. Iată care sunt parlamentarii județului

În urma redistribuirii voturilor, PSD are în județ trei deputați și un senator, PNL are doi deputați și un senator, USR are un deputat și un senator, iar UDMR are un deputat.

USR a obținut în Arad un senator și un deputat, la redistribuire. Iată care sunt parlamentarii județului
Comentează 0

Conform informațiilor publicate de BEJ Arad după redistribuirea voturilor de la alegerile parlamentare, au obținut câte un mandat Adrian Wiener, care va fi senator USR, Sergiu Vlad, care va deveni deputat USR și Adrian Todor, care va fi deputat PSD.

Astfel, cei zece parlamentari arădeni aleși sunt: Camera Deputaților - Dorel Căprar (PSD), Florin Tripa (PSD), Adrian Todor (PSD), Glad Varga (PNL), Eusebiu Pistru (PNL), Sergiu Vlad (USR), Peter Farago (UDMR); Senat - Mihai Fifor (PSD), Ioan Cristina (PNL) și Adrian Wiener (USR).

USR a obținut doi parlamentari în condițiile în care s-a aflat pe locul patru în județ din punct de vedere al scorului electoral, obținând sub opt la sută din voturi.

Potrivit rezultatelor finale anunțate de BEJ Arad, la Senat, PSD a obținut 35,42%, iar PNL 32,4%. Pe următoarele locuri s-au clasat UDMR - 8,02%, USR - 7,49%, PMP - 5,15%, ALDE - 4,97%, PRU – 2,82%, PRM – 1,22%, PER – 0,99%, ANR – 0,93%, PSR – 0,53%.

Pentru Camera Deputaților, arădenii au ales tot PSD, care a obținut 34,76% din voturi, în timp ce PNL a obținut 32,67%. Celelalte formațiuni au obținut următoarele soruri: UDMR – 7,90%, USR – 7,08%, PMP - 4,43%, ALDE - 4,45%, PRU – 2,68%, PRM – 1,05%, iar alte 20 de formațiuni au obținut sub un procent.

”Întreaga filială arădeană a Uniunii Salvați România este mândră să anunțe intrarea în Parlamentul României, pe listele USR Arad, a lui Adrian Wiener, care a obținut un mandat de senator și a lui Sergiu Vlad, care a obținut un mandat în Camera Deputaților. Ambii sunt persoane care au demonstrat capacitatea de a performa în plan profesional și totodată au dovedit o conduită implicată și onestă. Au ales să intre în viața politică pentru a aduce un suflu nou, pentru a schimba modul în care sunt abordate problemele cetățenilor, considerând politica o obligație fața de semeni, nu fața de propria persoană”, arată un comunicat de presă remis de USR în urma anunțului BEJ.

Dintre cei zece parlamentari, jumătate intră pentru prima dată în Parlament, respectiv Adrian Wiener, Sergiu Vlad, Glad Varga,  Adrian Todor și Florin Tripa.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite