Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un telefon Galaxy Z Fold 6, accesibil ca preț, este tot mai aproape

Un telefon Galaxy Z Fold 6, accesibil ca preț, este tot mai aproape
Comentează 0

Samsung nu a avut rival pe piața telefoanelor pliabile încă de la lansarea primului Galaxy Fold în septembrie 2019. De atunci Samsung a rafinat permanent telefoane sale pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Filip până la actualele Galaxy Z Flip 5 și galaxy Z Fold 5. Dar, ambele modele sunt încă scumpe, mai ales modelul tip carte, Fold.

Începând de anul trecut, compania Samsung se confruntă cu o concurența acerbă pe piața telefoanelor pliabile, în special din partea companiilor din China. În acest fel Samsung trebuie să ia măsuri urgente, mai ales în privința prețului. Cele mai recente telefoane pliabile de la Oppo și Honor vin cu specificații la nivelul celor Samsung, dar cu prețuri mai mici. Acum, potrivit AndroidPolice, dar și a altor informații, compania Samsung ia în considerare lansarea unui model mai ieftin de Galaxy Z Fold 6.

Gama Samsung de dispozitive pliabile 2024 devine din ce în ce mai mult o realitate cu noile nume de cod „Q6”, „B6” și „Q6A”. „A” din „Q6A” poate indica un preț mai mic pentru un telefon pliabil în stil carte, similar cu seria A de smartphone-uri ieftine de la Samsung, sau seria Galaxy S FE.

În timp ce telefoanele Galaxy Z Fold și Flip au atins cu siguranță atenția când vine vorba de nostalgie, nu toți cei care doresc să-și satisfacă pofta au avut bugetul necesar. Telefoanele sunt unele dintre cele mai scumpe modele ale Samsung și, în afară de designul lor vintage, caracteristicile și componentele lor justifică costul. Acestea fiind spuse, clienții nu mai speră că Samsung va lansa mai multe variante economice în viitor. Acum, zvonurile se încing din nou că dorințele lor s-ar putea îndeplini în curând.

Potrivit unor noi informații, Samsung are deja trei nume de cod stabilite pentru viitoarele telefoane pliabile. Acest lucru vine după ce au început să circule zvonuri la începutul acestei luni că Samsung reconsideră o alternativă prietenoasă cu bugetul pentru Galaxy Z Fold 6. Se presupune că numele de cod sunt „Q6”, „B6” și „Q6A”, fiecare dintre acestea fiind indicii utile. Anul trecut, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 au primit numele de cod „Q5” și, respectiv, „B5”. Acest lucru ne face face să presupunem că numele de cod despre care se zvonește reprezintă pe Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, bazându-se pe numerele lor anterioare de model.

Adevărata știre, totuși, este „Q6A.” „A” pare să fie un indicator al prețului mai mic pentru pliabilul său în stil carte, deoarece seria A de smartphone-uri Samsung este alcătuită din dispozitive prietenoase cu bugetul. Până acum Samsung nu a reacționat la zvonuri, dar a și respins acuzații similare încă din 2023. Este posibil ca situația să se fie alta acum și Samsung să fi schimbat tactica de anul trecut.

Dacă se va dovedi că Samsung dezvoltă de fapt alternative ieftine la Galaxy Z Fold 6 din acest an, nu ar fi cu deloc surprinzător. Samsung se confruntă acum cu o tot mai mare concurență din partea unor companii precum Oppo, Huawei, Xiaomi, Honor și Vivo. Aceste companii lansează telefoane cu astfel de design, ceea ce pune inevitabil presiune pe Samsung. Din acest motiv, nu ar fi șocant dacă Samsung ar alege să lanseze opțiuni la prețuri accesibile.

Foto: androidpolice.com


Scrie un comentariu

trimite