Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou pas pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea: a fost semnat acordul de mediu

Agenția Națională de Mediu a avizat acordul de mediu pentru construirea drumului expres Arad-Oradea. Acordul de mediu a fost semnat astăzi, 2.10.2023, şi are numărul 2. 

Urmează, acum, ca proiectul să intre în Comisia Tehnico-Economică la Ministerul Transporturilor.

Un nou pas pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea: a fost semnat acordul de mediu
Comentează 0

Este primul proiect comun de realizare a unui drum expres, de către administrațiile publice locale din România, pentru care s-au asociat Consiliul Județean Bihor, Consiliul Județean Arad, Primăriile Oradea și Arad, respectiv Ministerul Transporturilor.  Valoarea proiectului este de aproximativ 2,2 miliarde euro.

Anul viitor organizăm licitația pentru desemnarea constructorului. Lucrarea de construcție este împărțită în trei loturi. Drumul expres Arad-Oradea se va racorda și la rețeaua ungară de drumuri expres, care face legătura între Bekescsaba și Budapesta. Aș sublinia colaborarea excelentă cu domnul Ilie Bolojan, personal, și cu Consiliul Județean Bihor, instituțional, în dezvoltarea acestui proiect. De asemenea, simțim susținerea instituțiilor de la București, care ne ajută să avansăm în ritmul pe care ni l-am propus, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul expres, cu profil de patru benzi, va avea o lungime de 120 de km. Se mai adaugă legătura spre Ungaria, de lângă Salonta, de peste nouă kilometri lungime, inclusiv bretele de legătură, plus punctul de trecere a frontierei situat pe partea română. La Arad, Chișineu-Criș și Salonta sunt prevăzute drumuri de legătură cu o lungime totală de 10 km. Peste 40 km de bretele cu o singură bandă vor asigura racordarea drumurilor existente la noul drum expres, plus parcările și celelalte facilități. Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea-Salonta, Salonta-Chișineu Criș și Chișineu Criș-Arad.

Mai trebuie spus că acordul de mediu semnat astăzi are nu mai puţin de 216 pagini şi trei anexe.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite