Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un camion a intrat în mulţime, într-o piaţă de Crăciun din Berlin. 12 morţi şi 50 de răniţi. Statul Islamic a revendicat atentatul

Un camion a intrat în mulţimea adunată într-o piaţă de Crăciun, din Berlin. Poliţia a confirmat iniţial moartea a cel puţin a nouă persoane şi rănirea a aproximativ 50. Statul Islamic a revendicat atentatul. Ulterior autorităţile au anunţat că numărul morţilor a crescut la 12.

Un camion a intrat în mulţime, într-o piaţă de Crăciun din Berlin. 12 morţi şi 50 de răniţi. Statul Islamic a revendicat atentatul
Comentează 0

Poliția a indicat într-un mesaj pe Twitter că anchetează "probabilul atentat terorist" survenit luni seara. Camionul a intrat "intenționat" în mulțimea de la târgul de Crăciun, făcând cel puțin 12 morți și zeci de răniți, anunțase anterior poliția berlineză. În cursul nopții, ministrul german de interne Thomas de Maiziere declarase deja că "multe motive" sugerează că ar fi vorba de un atentat. Ancheta a fost încredințată Parchetului federal, care are în competență cazurile de terorism.

Un oficial german susţine că autorităţile iau în considerare atât scenariul unui atac premeditat, cât şi al unui accident la târgul Breitscheidplatz

O formaţiune jihadistă, Forţele de Mobilizare Populară, afiliată Statului Islamic, a revendicat atentatul, într-un mesaj postat pe Twitterpotrivit CNN.

Reprezentanții firmei poloneze de transport căreia îi aparține camionul care a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Berlin au pierdut legătura cu șoferul luni în jurul orei 14:00 GMT, transmite agenția France Presse.

Un martor ocular a distribuit pe reţelele de socializare imagini de la locul poresupusului atac, menţionând faptul că "oamenii au fost striviţi" de camion, în timp ce alte surse media informau că mai multe porsoane s-au culcat la pământ.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite