Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei zile fără mijloace de transport în comun; ce alte măsuri au fost luate pentru combaterea COVOD-19

Primarul Călin Bibarț a prezentat în această dimineață, la Digi 24, câteva dintre măsurile luate de autoritățile locale din municipiu pentru combaterea pandemiei de COVID-19, una dintre acestea fiind sistarea circulației tramvaielor timp de trei zile, de astăzi până duminică.

Trei zile fără mijloace de transport în comun; ce alte măsuri au fost luate pentru combaterea COVOD-19
Comentează 1

Bibarț susține că măsura sistării circulației tramvaielor a fost luată atât din considerente de natură preventivă, cât și din considerente economice, având în vedere că numărul călătorilor era oricum redus în aceste zile de minivacanță. De altfel, o măsură similară a fost luată și de Paște. „Decizia nu este nouă. De la apariția problemelor legate de coronavirus am restricționat treptat circulația. Nu s-a circulat duminica, nu s-a circulat între orele 22 și 6, apoi s-a restricționat și sâmbăta, după aceea în cursul săptămânii au mai rămas doar orele de vârf, când se mergea la serviciu și în anumite ore doar după-masa, din oră în oră, iar acum astăzi, fiind zi de 1 Mai, liberă prin lege, nu se muncește, prin urmare are același regim ca zilele de sâmbătă și duminică și de aceea s-a luat această măsură. Efectele le vom vedea în timp, în încercarea de a avea cât mai puțin oameni bolnavi”, a spus primarul.

Controale intensificate

Referindu-se la numărul de persoane confirmate la Arad ca având COVID-19, Bibarț susține că trebuie avut în vedere atât faptul că Aradul este o poartă de intrare în țară, astfel încât pe aici au trecut cei care se întorceau acasă din străinătate, o partea dintre ei fiind depistați cu coronavirus și fiind preluați de statisticile județului, cât și faptul că Aradul testează în momentul de față cu trei aparate PCR, astfel încât este normal să fie depistate mai multe cazuri. „Împreună cu Poliția Națională și Poliția Locală s-au intensificat filtrele pentru a descuraja traficul auto. În parcuri, a fost restricționat de asemenea accesul. Am fost nevoiți să împrejmuim cu un gard parcul în care pensionarii mergeau să joace șah. Parcurile de copii care de la început erau amenajate cu posibilitate de închidere, au fost închise. În stații de tramvai, în locuri aglomerate cum sunt piețele, am amenajat fluxuri de circulație. Nu am mai lăsat deschise toate intrările și toate ieșirile, pe același principiu ca la hipermarketuri, unde se stă afară la coadă, la o distanță rezonabilă și se intră doar etapizat. În același timp am dotat și piețele și zonele de la Compania de Transport și alte zone aglomerate cu termometre cu posibilitate de măsurare a temperaturii de la distanță. Ne-am organizat și în zonele de agrement să mergem cu Poliția Locală să facem verificări, nu pentru a da amenzi, nu pentru a fi o forță de represiune, ci pentru a-i descuraja și a-i face să înțeleagă pe cei care vor să înțeleagă. Și sâmbătă și duminică vom fi tot la fel de atenți și dispuși la dialog cu cei care nu vor să înțeleagă momentele prin care se trece, nu din reavoință, poate din neștiință”, a completat Bibarț.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite