Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei persoane au fost arestate, în urma perchezițiilor de marți dimineață

În urma celor 13 percheziții efectuate, în data de 26 septembrie, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, 4 persoane au fost reținute pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

Trei persoane au fost arestate, în urma perchezițiilor de marți dimineață
Comentează 0

Ulterior, la data de 27 septembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre reținuți și arestarea la domiciliu pentru cel de-al patrulea, soluție admisă de către instanță.

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate  201,94 grame de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), 110 grame de canabis (drog de risc), 4,81 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC), două cântare electronice, 3 dispozitive de mărunţire tip râşniţă, 3.102 lei şi 50 de euro.

Reamintim că, în perioada iunie – septembrie 2023, în județul Arad, ar fi fost constituit și ar fi acționat un grup infracțional, specializat în procurarea, deținerea și comercializarea către consumatori din județ, de droguri de risc (canabis) și de mare risc, 3-CMC (cristal), precum și de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obținut din activitatea infracțională beneficii materiale substanțiale.   

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.


Scrie un comentariu

trimite