Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS. Cât de periculos este, de fapt, COVID-19. Avertismentul medicilor

De la apariția primului focar de infecție în China, la finalul anului trecut, și până în prezent, noul coronavirus a infectat mii și mii de oameni din întreaga lume. De altfel, prezența virusului a fost raportată pe fiecare continent, cu excepția Antarticii, îngrijorarea din rândul populației făcând, practic, înconjurul planetei.

Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS. Cât de periculos este, de fapt, COVID-19. Avertismentul medicilor
Comentează 0

În contextul valului de informații oferite de mass media, a mobilizării generale a autorităților, dar și al fake news, cea care face diferența este informația autentică și cât mai pertinentă. Dar care sunt principalele întrebări legate de coronavirus care stau pe buzele tuturor în această perioadă? Ei bine, cei de la CNN au făcut o sinteză a acestora, iar pe primele poziții se află întrebarea legată de simptomele unei persoane posibil infectate cu COVID-19. Dintre acestea, cele mai întâlnite sunt durerile acute de gât, tusea, nasul care curge, posibilitatea apariției durerilor de cap și a febrei, care pot dura câteva zile. Ușor de confundat cu simptomele gripei de sezon, acestea poat ridica probleme serioase de sănătate, probleme respiratorii acute cum ar fi pneumonia și bronșitele, persoanelor care au imunitatea scăzută, celor în vârstă și tinerilor.

În ceea ce privește curiozitatea legată de modul în care poate fi tratat coronavirusul, oamenii ar trebui să știe că până în momentul de față nu există un tratament specific, cercetările fiind în plină desfășurare. De altfel, în majoritatea cazurilor, simptomele trec de la sine. Totuși, dacă acest lucru nu se întâmplă, este indicat să mergeți la doctor, care vă poate prescrie medicamentație pentru durere și febră. Centrul American de Control și Prevenție a Bolilor (CDC) susține că o cameră umidificată sau un duș fierbinte pot ajuta în cazul gâtului dureros sau a tusei. Odihna și lichidele pot fi și ele de folos în acest caz.

Pe fondul accentuării campaniilor înteprinse de autorități legate de obligativitatea vaccinării populației, oamenii vor să știe si dacă există un vaccin pentru a combate coronavirusul. Și în cazul acestei întrebări răspunsul nu este neapărat cel așteptat de populație. Ce-I drept, se lucrează la unul. Informația a fost confirmată și de Istitutul Național de Sănătate, care a recunoscut însă că procesul este unul de durată întrucât implică realizarea unor teste medicale c ear putea să înceapă în  “cel puțin câteva luni”, vaccinul putând să iasă pe piață în mai bine de un an.

Oamenii au mai vrut să afle despre importanța purtării unei măști medicale, recomandarea CDC fiind ca persoanele sănătoase să nu poarte o astfel de mască decît dacă acest lucru are legătură cu mediul în care își desfășoară activitatea profesională. La polul opus, masca medicala ar trebui purtată de persoanele infectate cu noul coronavirus și care manifestă simptomele enunțate mai sus. Scopiul utilizării acesteia este unul evident și de bun-simț: să nu îi îmbolnăvească și pe ceilalți. Potrivit CDC, aceasta trebuie, de asemenea, utilizată de persoanele care lucrază în sistemul de sănătate publică și de cele care au grijă de persoane infectate, care se află în carantină sau la domiciliu.

Măsurile principale de prevenție, cum ar fi spălatul pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde, sau acoperirea gurii cu palma când tușim sau strănutăm, precum și păstrarea distanței față de persoanele de lângă noi în timpul deplasării ne pot ajuta să ne păstrăm sănatatea nealterată.  

Posibilitatea apariției unui nou focar de infecție i-a scos pe oameni la cumpărături pe capete în ultima perioadă, însă este bine de știut că aceștia ar trebui să-și îndrepte atenția în cazul apariției unui nou focar de infecție către produse precum apa și conervele, precum și medicamente pentru dureri de gât, tuse sau vitamine.

Cât privește întrebările legate de anularea planurilor de călătorie în contextul actual, din nefericire nu există un răspuns general valabil la această întrebare. Fiecare persoană poate lua o decizie în acest sens ținând cont de mai mulți factori, cum ar fi destinația aleasă, avertizările autorităților legate de aceasta (dacă există), precum și persoanele alături de care va călători.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite