Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tornadă violentă în China! Mii de case au fost distruse și cel puțin 10 oameni și-au pierdut viața: „Copacii zburau în aer”

O tornadă puternică a străbătut orașul Suqian din estul Chinei, distrugând mii de locuințe. Cel puțin 10 persoane au murit.

Tornadă violentă în China! Mii de case au fost distruse și cel puțin 10 oameni și-au pierdut viața: „Copacii zburau în aer”
Comentează 0

O tornadă puternică a lovit orașul Suqian din estul Chinei, lăsând o urmă numai distrugeri, în timp ce imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată cum bucăți din clădiri au fost ridicate în aer, relatează BBC.

Cel puțin 10 persoane au murit în provincia Jiangu, din care face parte și Suqian. Tornada a fost una scurtă, dar acerbă. Zeci de mașini au fost răsturnate, linii electrice doborâte, iar diferite obiecte zburau la propriu, multe dintre ele împânzind străzile orașului.

„Eram la ușă și am văzut vântul, dispozitivele cu energie solară și copacii zburau în aer. Pentru acele două minute, am rămas uluit”, a scris un utilizator al popularei platforme de socializare Weibo.

Radiodifuzorul CCTV a declarat că două zone don provincie au fost afectate – Suqian și Yancheng.

Cinci persoane au murit și patru au fost grav rănite când tornada a lovit brusc o zonă dens populată la ora 17:20. (2120 GMT) în Suqian, distrugând 1.646 de case și lăsând acri de culturi devastate.

Tornada a sfâșiat apoi Yancheng, ucigând încă cinci și rănind încă patru, a relatat CCTV.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite