Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tensiunile explodează. Iranul ”a doborât” o dronă SUA. O rachetă a lovit Arabia Saudită

Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat că au doborât joi "o dronă spion americană" care a încălcat spaţiul aerian al Republicii Islamice, potrivit televiziunii de stat iraniene, citată de France Presse. În paralel, o rachetă a lovit o uzină din Arabia Saudită. 

Tensiunile explodează. Iranul ”a doborât” o dronă SUA. O rachetă a lovit Arabia Saudită
Comentează 0

Gardienii "au doborât o dronă spion americană care s-a infiltrat deasupra provinciei de coastă Hormozgan din sudul ţării", a declarat Press TV, canalul de ştiri în engleză al televiziunii de stat.

Aparatul, un model Global Hawk (al producătorului american Northrop Grumman), "a fost doborât de forţele aeriene" lângă Kouh-e Mobarak, în apropiere de portul Jask, "după ce a violat spaţiul aerian iranian", a adăugat canalul.

Televiziunea de stat nu a arătat dimineaţă devreme imagini ale aparatului distrus.

Armata SUA a reacționat rapid anunțând că nicio aeronavă americană nu a violat spațiul aerian iranian.

”Nicio aeronavă americană nu opera în spațiul aerian al Iranului azi”, a precizat Bill Urban, un purtător de cuvânt al US military's Central Command.

Incidentul are loc într-un context de tensiuni exacerbate între Iran şi Statele Unite, care au anunțat zilele trecute trimiterea de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu.

Armata americană şi-a intensificat acuzaţiile miercuri împotriva Iranului, făcându-l responsabil pentru atacul asupra unuia dintre cele două tancuri petroliere lovite de explozii pe 13 iunie în Marea Oman.

Teheranul a negat orice implicare în aceste atacuri, sugerând că Statele Unite recurg la acuzaţii pentru a justifica folosirea forţei împotriva Republicii Islamice. Provincia Hormozgan se învecinează cu Strâmtoarea Ormuz.

Atac cu rachetă în Arabia Saudită

În acest context tensionat, o uzină electrică din provincia Jizan, sud-vestul Arabiei Saudite, a fost lovită de o rachetă.

Racheta a fost lansată din Yemen, de forțele armate ale rebelilor Houthi, sprijiniți de Iran.

Atacurile lansate din Yemen asupra țintelor saudite s-au intensificat în ultimii ani.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite