Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De-a dreptul „șocant”! Tinerii care au furat cei 2.700 de lei erau deja certați cu legea, unul fiind sub control judiciar

Un bătrân din Arad a rămas fără pensie, imediat ce a retras banii de la bancomat. În urma investigațiilor efectuate de polițiștii arădeni, au fost identificați doi bărbați, ambii din județul Botoșani, de 29 și 23 de ani.

De-a dreptul „șocant”! Tinerii care au furat cei 2.700 de lei erau deja certați cu legea, unul fiind sub control judiciar
Comentează 1

În după-amiaza zilei de 11 Ianuarie 2023, în jurul orei 14,15, tânărul de 29 de ani ar fi sustras, din buzunarul unui bărbat, 2.700 de lei, bani pe care persoana i-a retras cu puțin timp înaintea de la un bancomat din zona UTA, din Arad.

În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 12.01.2023 un dosar de urmărire penală urmare faptului că la data 11.01.2023, doi inculpaţi s-au deplasat pe jos în zona UTA și văzând că persoana vătămată a scos banii de la bancomat, s-au apropiat de aceasta cu scopul de a-i sustrage banii, iar  în momentul în care persoana a introdus banii în buzunar, unul dintre inculpaţi i-a introdus mâna în buzunarul pantalonilor şi i-a sustras cei 2700 lei, timp în care celălalt inculpat s-a plasat în spatele persoanei vătămate.

În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt respectiv complicitate la furt, ambii inculpaţi fiind recidivişti.

În data de 17.01.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de autorul infracţiunii de furt, aflat sub măsura preventivă neprivativă de libertate a controlului judiciar într-un alt dosar, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.


Scrie un comentariu

trimite