Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de români plecați la muncă într-o fabrică din Germania, infectați cu coronavirus

Situație gravă pentru românii care au plecat la muncă în străinătate! Peste 200 de români au fost confirmați cu noul coronavirus la cel mai mare furnizor de carne și produse din carne din Germania, acolo unde lucrează 500 de conaționali. Unul dintre ei chiar a fost în stare gravă și a fost ventilat mecanic, însă și-a revenit. Situația muncitorilor ar fi una delicată, din cauza lipsei de respectare a parchetului igienic. Potrivit legii administrației, pentru fiecare persoană trebuie să fie alocați 10 mp, însă regula nu a fost respectată. În plus, locuințele sunt insalubre, iar dormitoarele sunt într-un vechi azil de bătrâni. 

Sute de români plecați la muncă într-o fabrică din Germania, infectați cu coronavirus
Comentează 0

Peste 200 de români, angajaţi la un abator din Birkenfeld, de lângă oraşul german Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg), au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, iar în prezent sunt în carantină, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, 300 de angajaţi ai abatorului sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2 şi au fost introduşi în carantină, iar "la acest moment nu există date concrete cu privire la cetăţenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetăţeni români".

De asemenea, MAE precizează că, în conformitate cu datele comunicate de autorităţile germane, dintre cei contaminaţi, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare. Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind, între timp, externate. Într-un singur caz, la una dintre cele două persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

Reprezentanţii MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin şi Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români menţionaţi.

MAE arată că aproximativ 500 de români sunt angajaţi ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

Sursa: realitatea.net