Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de mașini ridicate de pe străzile din municipiu; vezi care este valoarea amenzilor aplicate de Poliția Locală (FOTO)

Polițiștii locali au dispus, în ultimele trei luni, ridicarea a sute de mașini de pe străzile din municipiu. În ceea ce privește cuantumul amenzilor aplicate, acesta depășește 370.000 de lei.

Sute de mașini ridicate de pe străzile din municipiu; vezi care este valoarea amenzilor aplicate de Poliția Locală (FOTO)
Comentează 0

„În ultimele trei luni, polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au ridicat peste 550 de autovehicule pentru parcarea cu încălcarea prevederilor H.G. nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

S-au aplicat 1.136 amenzi, în sumă de 377.795 lei, ca efect al nerespectării actului normativ mai sus menționat, respectiv pentru staționarea interzisă, în toate locurile unde este interzisă oprirea ori în dreptul căilor de acces care deservesc drumurile publice. Cele 550 de cazuri în care, pe lângă amenda aplicată, s-a dispus, ca măsură tehnico-administrativă, ridicarea vehiculului astfel parcat, conform HG nr. 965/2016 privind modificarea și completarea regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, reprezintă aproximativ 50% din totalul situațiilor în care s-a impus intervenția echipajelor DGPL. Procentajul mai ridicat decât în trecut constituie efectul eforturilor de creștere a vizibilității măsurilor efective prin care primăria răspunde sesizărilor cetățenilor privind necesitatea eliberării domeniului public de vehiculele care impietează buna desfășurare a traficului ori a activităților curente (aprovizonări, acces pe proprietăți private, instituții, șine de tramvai, acces pe platformele de gunoi etc.)”, susțin reprezentații Poliției Locale.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite