Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă promoţie la Şcoala de Sudură din Arad; între 30-35% dintre absolvenţi ajung să lucreze în străinătate (FOTO)

La nouă ani de la înfiinţare, Şcoala de Sudură Crişan, care funcţionează sub egida Asociaţiei Profesionale a Sudorilor din România, scoate o nouă generaţie de absolvenţi. Este vorba despre meseriaşi care în urma examenului teoretic şi a celui practic au obţinut medii de 9, 9.50 şi 10.

O nouă promoţie la Şcoala de Sudură din Arad; între 30-35% dintre absolvenţi ajung să lucreze în străinătate (FOTO)
Comentează 0

Potrivit lui Marin Crişan, directorul Şcolii de Sudură, unii absolvenţi intră direct în producţie, fie în Arad, fie în alte judeţe din ţară, fie în străinătate, în timp ce alţii preferă să-şi continue studiile la Universitatea Aurel Vlaicu. „Sunt bucuros să vă spun că după greutăţile inerente începutului, până am reuşit să constituim această şcoală, anul viitor, în august vom avea zece ani. Şcoala funcţionează deosebit de bine acum, avem elevi din toată ţară care vin la noi să înveţe meserie. Am avut peste 20 de promoţii până acum”, ne-a declarat Marin Crişan. Acesta susţine că, după finalizarea cursurilor, a monitoriazat absolvenţii, iar 80-85% lucrează în toate domeniile. „Cam 30-35% dintre ei, ajung să lucreze în străinătate, pe salarii foarte bune. În Arad nu există firmă din domeniu să nu aibă doi-trei absolvenţi de-ai noştri. În plus, mă mândresc că avem un parteneriat foarte bun cu Universitatea Aurel Vlaicu, în urma căruia cei mai buni elevi ai şcolii îşi continuă studiile acolo, la Inginerie. În anul IV avem patru foşti elevi, care au terminat la noi şi sparg normele, în anul III avem doi, în anul I avem unul. Avem o colaborare foarte bună cu doamna rector Ramana Lile”, a continuat Marin Crişan.

Mai trebuie spus că printre elevii şcolii au fost şi absolvenţi de facultate, care au dorit să înveţe să sudeze, iar pe viitor Marin Crişan intenţionează să pună bazele unei Academii de Sudură, care să aibă cursuri care se întind pe durata a doi ani.

„În încheiere, doresc să le spun «La mulţi ani» tuturor sudorilor şi  meseriaşilor din România. Şi să nu uităm sloganul, «În viaţă şi în natură nu-i nimic fără sudură»”, a încheiat Marin Crişan.  

Lucian Şerban

Foto: Vasile Zărăndan

Galerie foto (100)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite