Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Starea de urgență a fost prelungită de președinte; vezi ce se întâmplă cu școlile

Președintele Klaus Iohannis a emis astăzi un decret pentru prelungirea stării de urgență, anunță realitatea.net. De menționat că, în aceste condiții, școlile rămân închise.

Starea de urgență a fost prelungită de președinte; vezi ce se întâmplă cu școlile
Comentează 0

„Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe întregul teritoriu al României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19. În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluției pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus, cât și numărul deceselor provocate de acesta cresc zilnic într-un ritm alert.

Este absolut evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării încă de acum o lună a unor măsuri de distanțare socială fără precedent, prin instituirea stării de urgență. Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. Este tocmai scenariul negru pe care, împreună cu Guvernul Orban și cu specialiștii din domeniul medical, ne-am propus încă de la primele semne ale epidemiei să îl evităm. Acțiunea fermă și timpurie salvează vieți și produce efecte pozitive în plafonarea curbei infecțiilor”, a afirmat președintele Iohannis, conform realitatea.net.

Intrați aici pentru detalii: https://www.realitatea.net/stiri/actual/decret-pentru-prelungirea-starii-de-urgenta-klaus-iohannis-declaratiile-momentului-de-la-cotroceni_5e956791764ff509d6753362

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite