Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Situaţia apărută după revocarea lui Stelian Ion văzută prin ochii lui Mihai Paşca, secretarul de stat arădean de la Justiţie

Avocatul arădean Mihai Paşca a fost numit în februarie secretar de stat în Ministerul Justiţiei, astfel încât timp de câteva luni a lucrat cu useristul Stelian Ion, fostul ministru revocat ieri de preşedintele Klaus Iohannis la propunerea premierului Cîţu. Prin intermediul unei postări făcute, ieri seară, pe Facebook, Paşca susţine PNL şi USR sunt condamnate să colaboreze, dar nu ezită să-şi arate dezamăgierea că USR se coalizează cu AUR în Parlament împotriva Guvernului din care membrii săi fac încă parte.

Situaţia apărută după revocarea lui Stelian Ion văzută prin ochii lui Mihai Paşca, secretarul de stat arădean de la Justiţie
Comentează 0

„Am intrat în echipa Guvernamentală acum șase luni cu dorința de a munci în folosul acestei țări și al oamenilor care și-au pus încrederea în noi și totodată cu determinarea de a demonstra că politica poate fi făcută onorabil, decent și cu gândul la interesul românilor. Adică altfel decât în modul dezolant la care am fost martori de mult prea multe ori în ultimii 31 de ani.

La Ministerul Justiției sunt multe proiecte importante pe rol. Pe câteva dintre acestea le coordonez. La fel se întâmplă și în celelalte ministere. La fel în parlament. Materializarea lor în beneficiul oamenilor este tot ce contează.  Iar pentru asta PNL și USR sunt condamnate sa colaboreze. Un nou ministru de justiție trebuie propus de către USR cât mai rapid iar coaliția trebuie sa funcționeze. Restul alternativelor sunt proaste. Pentru PNL și USR dar, mai grav, în primul rand pentru țară.

Cetățenii nu sunt interesați de motivele pentru care politicienii nu se înțeleg între ei și nu mai au nici un apetit pentru scuze, pretexte, arătat cu degetul și declarații pompos belicoase. Nu mai au răbdare și le e lehamite. Cu atât mai mult cu cât venim după ani în care PSD ne-a livrat tuturor un spectacol grotesc al imposturii, fărădelegii și ridicării interesului personal la rang de politică de stat. Am promis că vom livra opusul.

Nu pot să nu fiu dezamăgit de entuziasmul steril cu care USR pendulează între manifestarea unor orgolii ce depășesc cu mult anvergura celor 14 procente primite din voturile românilor și gesturi greu de explicat chiar și susținătorilor lor mai înfocați, cum ar fi coalizarea cu AUR în Parlament, împotriva Guvernului din care încă fac parte. Asta dincolo de ridicolul în care se plasează. Ar trebui să înțeleagă că și de la ei REZULTATE se așteaptă, nu circ.

Am întâlnit la Ministerul Justiției în cele șase luni petrecute aici colegi din USR valoroși profesional, care știu să facă echipă și de care mă apropie dorința noastră comună de a împinge această țară înainte. Este o mentalitate în care se mai topesc interesele de partid, ambițiile personale și singura pe care se poate construi. Pentru că se poate! Oricât de greu pare de crezut asta în acest moment. Dacă nu vom reuși să mizăm pe acest tip de oameni, care se găsesc și în PNL și în USR,  dacă nu vom înceta să ne tratăm cu suspiciune și pe alocuri cu aroganță vom eșua în bloc și vom dezamăgi până la căderea in irelevanță.

Fără a dori să impresionez prin cuvinte mari, istoria nu ne va ierta dacă nu ne vom depăși propriile limitări și, dând cu PNRR-ul de gard, vom mai irosi niște ani, vom mai alunga niște români în străinătate și vom adăuga încă o filă la cartea neagră a șanselor ratate.

Ministrului Stelian Ion îi mulțumesc pentru colaborare și îi urez succes în activitatea sa, care sunt convins că îl va menține aproape de domeniul justiției”, a scris Mihai Paşca pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Mihai Paşca

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite