Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sfaturi esențiale pentru noile mămici. Cum să folosești corect un Pampers pentru a evita situațiile neplăcute

Sfaturi esențiale pentru noile mămici. Cum să folosești corect un Pampers pentru a evita situațiile neplăcute
Comentează 0

Dacă te sperie ideea că nu te vei descurca să schimbi pampersul bebelușului pe care îl aștepți cu atâta nerăbdare, iată niște sfaturi utile pentru a preveni cele mai înfricoșătoare situații cu care te-ai putea confrunta!

În acest articol am strâns mai multe experiențe prin care au trecut proaspetele mămici, care ne-au dezvăluit și câteva trucuri pentru a le ușura munca altor părinți. Așadar, am pus laolaltă sfaturile și trucurile adunate, pentru a face schimbarea unui scutec un pic mai ușoară. Pentru că, indiferent dacă ești o mamă nouă sau ai deja un copil, nu este niciodată prea târziu să înveți ceva nou despre acest subiect!

1. Cum să previi ca cel mic să își dea singur scutecul jos

Când ai un bebeluș sau un copil care încă folosește scutece, fiecare zi îți poate aduce o nouă surpriză. Și nimic nu poate fi mai înfricoșător decât să găsești un pampers plin în mijlocul holului... un scutec pe care cel mic și l-a smuls într-un moment în care tu nu ai fost pe fază. Pentru că, desigur, asta înseamnă că acum aleargă gol și murdar sau chiar e gata să înceapă să se joace cu pampersul prin casă. Pentru a evita astfel de momente stânjenitoare, trebuie să alegi mereu scutece care au un sistem de prindere foarte eficient, astfel încât el să nu poată introduce mâna înăuntru. Dacă ești în pas cu tehnologia, trebuie să știi că există și scutece speciale, perfecte mai ales pentru sugari. Acestea vin cu o bandă galben deschis în partea din față, care devine albastră atunci când bebelușul își face nevoile. Astfel că vei ști imediat că scutecul este plin și îți va fi foarte ușor să previi disconfortul copilului.

2. Cum știi cât de strâns trebuie să pui scutecul

Chiar dacă vrei să previi ca cel mic să aibă acces la pampers, trebuie să ții cont să nu îl strângi prea tare. De asemenea, materialul din care sunt făcute sistemele de prindere ale unui scutec trebuie să fie de foarte bună calitate, pentru a nu-i irita pielea bebelușului. În plus, benzile ar trebui să fie atașate simetric pe talia colorată din partea din față a scutecului, pentru a nu exista riscul de scurgeri prin părțile laterale. Din fericire, acum există scutece cu markere care te ajută să-ți dai seama cât de mult ar trebui să strângi marginile.  Chiar în partea de sus a pampersului există o linie sau două și, în funcție de mărime, vei ști cum să-l așezi astfel încât copilul să se simtă confortabil. Acest tip de scutec are de multe ori și un pliu special pentru cordonul ombilical, astfel încât nou-născutul să nu simtă niciun disconfort.

3. Atenție la dimensiuni!

Fii atentă atunci când cumperi scutece și asigură-te că ai ales dimensiunea corectă pentru vârsta și greutatea bebelușului. Astfel vei preveni situațiile neplăcute în care un pampers este puțin strâns pentru cel mic, sau mult prea larg. Dar de unde știi că bebelușul este gata să treacă la următoarea dimensiune de pampers? Aceasta este una dintre întrebările pe care și le pun multe mame pentru prima dată când decid ce dimensiune de scutec este cea mai bună pentru bebelușul lor. Și, desigur, de multe ori accidentele au loc pur și simplu pentru că bebelușul poartă dimensiunea greșită. Așadar, citește cu atenție ambalajul, pentru că acolo vei găsi grafice care îți vor face alegerea mult mai ușoară. Unul dintre indiciile că ai ales un scutec prea mic sunt urmele roșii de pe picioarele bebelușului.

4. Pregătește-te să nu rămâi niciodată în pană de pampers!

Un alt moment de cumpănă este atunci când copilul trebuie schimbat și îți dai seama că nu mai ai scutece la tine în poșetă! Din fericire, unele pachete de pampers vin cu un cadou pentru proaspetele mămici. Vorbim despre niște gentuțe speciale în care poți pune tot ce ai nevoie pentru zilele în care ieși la plimbare sau la cumpărături și nu vrei să ai surprize neplăcute!

5. Folosește produsele potrivite pentru fundul bebelușului tău!

Unul dintre cele mai înfricoșătoare momente este acela când observi o erupție sau o iritație pe fundul bebelușului. Cel mai simplu mod de a preveni asta este să ai mereu grijă să îl dai cu creme speciale sau cu pudră de talc pentru bebeluși, de fiecare dată când îl speli. În plus, sunt momente în care îl poți lăsa în pătuț cu scutecul pus sub el, pentru câteva minute sau o jumătate de oră de când l-ai schimbat, pentru ca pielea să respire natural.


Scrie un comentariu

trimite