Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sebastian Ghiţă, reţinut pentru 48 de ore în Serbia. Fostul deputat încă nu poate fi extrădat

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad, anunţă Poliţia Română. Ghiţă era dat în urmărire generală din luna decembrie 2016 şi se afla pe lista Europol a celor mai căutaţi infractori. Sebastian Ghiţă, cel mai urmărit fugar român, încă nu poate să fie extrădat. E o procedură specială, spune Ministerul Justiţiei. Deşi pe numele fostului parlamentar există două mandate de arestare în lipsă şi un mandat internaţional, Ghiţă încă nu poate să fie adus în ţară.

Sebastian Ghiţă, reţinut pentru 48 de ore în Serbia. Fostul deputat încă nu poate fi extrădat
Comentează 0

UPDATE. Presa sârbă scrie că Sebastian Ghiţă a fost reţinut pentru 48 de ore, pentru posesia de documente false. 

Sebastian Aurelian Ghiţă a fost localizat şi reţinut, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Sebastian Ghiţă s-a legitimat cu acte false eliberate în Slovenia. Omul de afaceri dispăruse de sub filajul SRI înainte de Crăciun şi a fost prins în Vinerea Mare, înainte de Paşte.

"În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite