Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se modernizează drumul Șepreuș-Cermei și Mișca-Apateu-Berechiu

Se modernizează drumul Șepreuș-Cermei și Mișca-Apateu-Berechiu
Comentează 0

În ședința extraordinară de astăzi s-au votat două proiecte foarte importante pentru modernizarea a două drumuri în nordul județului: Șepreuș-Cermei, în lungime de 7 kilometri, și DN 79-Mișca-Apateu-Berechiu, cu o lungime de 19,9 kilometri.

„Am aprobat documentația tehnico-economică în ședința de astăzi, pentru cele două drumuri. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar cele două tronsoane fac parte din proiectul nostru strategic, de modernizare a peste 67 de kilometri de drum în nordul județului. În ceea ce privește costurile, sunt valori mai mari decât cele inițiale, dar motivele le cunoașteți. Devizele anterioare sunt mai vechi. De atunci am asistat la creșterea prețurilor la materialele de construcție, la energia la gaze naturale etc. Important este că atragem fonduri pentru aceste drumuri, iar contribuția noastră este de doar 2%”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea celor două proiecte a crescut de la 19.743.809,98 lei la 22.614.161,45 lei, pentru Șepreuș-Cermei, și de la 63.805.683,13 lei la 85.125.263,93 lei, pentru DN 79-Mișca-Apateu-Berechiu. Alături de aceste drumuri, din proiectul strategic mai fac parte tronsoanele Șicula-Gurba-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor (31 km) și Cermei-Beliu (10 km).

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite