Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Școala online se întoarce în mai multe județe; zăpada și viscolul au făcut ravagii în țară; care este situația la Arad

Potrivit realitatea.net, cursurile școlare din mai multe județe vor fi întrerupte luni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. O parte dintre elevi urmează să intre în online, așa cum s-a întâmplat de altfel în timpul pandemiei. 

Școala online se întoarce în mai multe județe; zăpada și viscolul au făcut ravagii în țară; care este situația la Arad
Comentează 0

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.

Ministerul Educației a organizat astăzi, 26 noiembrie, o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situației din teritoriu și pentru stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ. 

Intrați AICI pentru detalii.

Blackout în sute de localități

Potrivit antena3.ro, 412 localități din ţară au intrat în blackout, 314.000 de persoane rămânând fără curent electric din cauza condițiilor meteo. Raed Arafat a anunţat ce măsuri se iau la nivel de DSU şi MAI pentru a-i evacua pe cei blocați în zăpadă şi pentru a asigura alimentarea cu energie în zonele esenţiale.

Intrați AICI pentru detalii.

Zeci de drumuri închise

Vijelia și ninsoarea de cod roșu au paralizat cinci județe din sud-estul României. Bilanțul: zeci de drumuri închise, sute de șoferi blocați, pacienți duși cu șenilata, porturi închise și zeci de mii de oameni în beznă, informează și adevărul.ro.

Pe litoral, două furtuni de cod roșu, într-o săptămână, din care cea de acum de grad 10 din 12 pe scara Beaufort, cu valuri de zece metri înălțime. Specialiștii vorbesc despre o „furtună de iarnă” neobișnuită, dar spun că e posibil să ne așteptăm la ierni mai grele. 

Specialiștii vorbesc despre o „furtună de iarnă” neobișnuită. După o vreme caldă în ultimele săptămâni, sud-estul României se confruntă cu un val de temperaturi scăzute, cu acumulări masive de zăpadă și o masă de aer mult mai rece decât în mod normal.

Intrați AICI pentru detalii.

La Arad sunt așteptate fulguieli și un amestec de ninsoare cu ploaie

Deși a nins și la Arad, aici nu au fost probleme deosebite în cursul zilei de duminică. Conform accuweather.com, luni sunt așteptate fulguieli, temperaturile prognozate fiind cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, iar marți un amestec de ninsoare și ploaie, cu temperaturi cuprinse între 1 și 6 grade. Miercuri temperatura va scădea până la -5 grade, în timpul nopții, iar maximele nu vor depăși 3 grade, însă nu bom mai avea parte de precipitații. Joi și vineri temperaturile vor fi în creștere, maximele urmând să atingă 6, respectiv 11 grade, sâmbătî sunt așteptate averse și temperaturi cuprinse între 0 și 9 grade, iar duminică temperaturile vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, cerul urmând să fie parțial însorit. 

Sursa foto: captura video digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite