Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal la Clubul Sportiv „Crișul” Chișineu-Criș. O comisie a Consiliului Local a descoperit nereguli financiare cu duiumul

Clubul Sportiv „Crișul” Chișineu-Criș, club sportiv de drept public aflat în subordinea Consiliului Local al Orașului Chișineu-Criș, se află în centrul unui scandal imens ca urmare a neregulilor financiare  descoperite de o comisie de control a Consiliului Local, comisie înființată la inițiativa consilierilor PNL.

Scandal la Clubul Sportiv „Crișul” Chișineu-Criș. O comisie a Consiliului Local a descoperit nereguli financiare cu duiumul
Comentează 0

În urma verificărilor făcute de comisia formată din Teodor Torsan – președinte, Dan-Cornel Sătmărean, Ambrosie Gale, Laurențiu Ion, Monica Florica Suciu și Florica Scorțe – secretar, s-au descoperit o serie de nereguli. „La data de 01.07.2016, Clubul Sportiv „Crișul” Chișineu-Criș a încheiat un contract de prestări servicii cu AS Kickers, reprezentat prin dl. Cherecheși Daniel. Valabilitatea contractului este pe perioada 01.07.2016-01.06.2020. În această perioadă, dl. Cherecheși Daniel ocupa funcția de manager al Clubului Sportiv „Crișul” Chișineu-Criș, fiind împuternicit să efectueaze plăți în numele și pe seama Clubului Sportiv. În această situație, conflictul de interese este vădit, cu toate consecințele juridice care decurg din aceasta”, se arată în raport. În continuare, comisia susține că începând cu 01.01.2017, serviciile de contabilitate pentru club au fost prestate de către o societate al cărei administrator este afin de gradul I cu Ana Cladovan, directorul economic al Primăriei Chișineu-Criș. „De asemenea, serviciile de contabilitate pentru Clubul Sportiv au fost decontate cu nerespectarea prevederilor legale, din alocările bugetare din bugetul local al Orașului Chișineu-Criș”, se mai arată în raport.

Plăți ilegale – băuturile alcoolice sunt la mare căutare

Consilierii mai vorbesc și despre plăți ilegale făcute pentru produse de cofetărie/patiserie în valoare de 5.440 lei, având ca obiect „rest plată” în valoare de 6.825,69 lei și avans eveniment în valoare de 1.000 de lei. Ulterior însă, aceeași societate emite o factură de 420 de lei cu titlul „cheltuieli recuperare debit”. „Clubul Sportiv a angajat plăți ilegale pentru articole de îmbrăcăminte (costum premium, cămăși, batistă, cravată, butoni, șosete, câte o bucată din fiecare produs în valoare de 2.388,50 lei (...) Sumele facturate au fost achitate. (...) Clubul Sportiv a angajat plăți ilegale pentru achiziția de băuturi alcoolice (vinuri) (...) Clubul sportiv a angajat plăți ilegale pentru consumația la restaurante și baruri, consumație care include băuturi alcoolice sau se rezumă la băuturi alcoolice. (...)  În anul 2020, pe perioada stării de urgență au fost achitate facturi pentru servicii de transport, cazare și masă.

Aceste plăți, din bugetul Clubului Sportiv nu au fost justificate, nu reprezintă cheltuieli care pot fi efectuate de către un club sportiv de drept public nici măcar din sponsorizări, și în niciun caz din fondurile bugetului local, reprezentând cheltuieli ilegale”, mai spun autorii raportului.

Acestea sunt doar câteva dintre neregulile constatate de comisia de control, care dacă se verifică, ne arată modul discreționar în care au fost folosiți banii publici de către un club aflat sub tutela Consiliului Local Chișineu-Criș, aflat la rândul său sub tutela PSD.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite