Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoare la Şiria: Centrul Social „Acoperământul Maicii Domnului” a fost sfinţit de trei ierarhi (FOTO)

Fosta şcoală confesională de la Şiria în care a învăţat Ioan Slavici a fost transformată în centru social, care ieri a fost sfinţit.

Ceremonia religioasă prilejuită de sfinţirea Centrului Social „Acoperământul Maicii Domnului” a fost oficiată de ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Aradului, şi un sobor de preoți.

Cu acest prilej, ÎPS Ioan a lansat volumul „Rugă şi trudă la candela credinţei strămoşeşti”, părintele paroh Iulian Botezatu a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrofor, primarului Valentin Bot i-a fost acordată „Crucea Sfântul Ierarh Sava Brancovici”, iar profesorului Ioan Marcel Priescu, unul dintre cei mai activi consilieri locali din judeţ, diploma de Donator al Sfântului lăcaș.

Sărbătoare la Şiria: Centrul Social „Acoperământul Maicii Domnului” a fost sfinţit de trei ierarhi (FOTO)
Comentează 1

„La invitația Pr. paroh Iulian Botezatu și Pr. Aurel Blidar au participat sute de credincioși din comuna Șiria și nu numai. Mulțumim pentru prezență dlui Președinte al Consiliului Județean Arad – Iustin Cionca, dnei consilier județean Garofița Popa. A fost un eveniment inaugural de mare însemnătate un eveniment deosebit care va rămâne în sufletele noastre și in istoria localitații noastre!”, a scris pe Facebook Valentin Bot, primarul comunei Şiria. În continuare, acesta a ţinut să menţioneze: „Duminică 29.05.2022 a fost ziua în care frumoasa noastră comună a mai făcut un salt imens pe treptele istoriei. A fost o zi de înaltă însemnatate spirituală, culturală și istorică pentru că la Șiria au poposit 3 înalți Ierarhi, fapt nemaintâlnit în istoria comunei noastre. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că întreaga comunitate șiriană a putut asista la o slujbă arhierească cu 3 Înalți Prelați ai Bisericii Ortodoxe, alături de un sobor numeros de preoți. Înaltpreasfințitul Părinte IOAN, Mitropolitul Banatului, împreună cu ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului, și Preasfințitul Părinte EMILIAN CRIȘANUL, Episcopul Vicar al Aradului, au venit în mijlocul șirienilor și s-au rugat pentru aceste meleaguri frumoase. Le mulțumesc în numele șirienilor pentru înălțătoarele momente și deopotrivă va mulțumesc tuturor pentru prezența numeroasă în Biserica Ortodoxă din comuna Șiria. DUMNEZEU SĂ  BINECUVINTEZE Comuna noastră ȘIRIA și PE NOI PE TOȚI CEI CARE LOCUIM IN EA !”

Prezent la eveniment, Iustin Cionca, preşedintele Consiluului Judeţean Arad, susţine că administraţia publică a judeţului colaborează îndeaproape cu biserica în proiectele sociale importante ale Aradului. „Am fost onorat să fiu invitat la eveniment, pentru că administrația publică a județului colaborează îndeaproape cu biserica în proiectele sociale importante ale Aradului. Aceste proiecte ne onorează și, în același timp, ne obligă să ne stabilim noi repere în colaborarea noastră! Am vizitat astăzi și Centrul Social "Acoperământul Maicii Domnului", unde sute de șirieni de toate vârstele vor primi nu doar cuvântul Domnului, ci și ajutorul autorităților locale și al celor bisericești pentru a se putea descurca în viață.

Felicitări preoților parohi din Șiria, felicitări și domnului primar Valentin Bot, consilierului Județean Garofita Popa, pentru că Șiria se dezvoltă armonios nu doar pe plan material, ci și sufletesc!”, a scris pe Facebook Iustin Cionca.

Sursa foto: Facebook Valentin Bot şi Iustin Cionca

Galerie foto (27)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite