Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Samsung ar putea folosi exclusiv procesoare Snapdragon în anii următori

Până în acest an Samsung obișnuia să lanseze atât o versiune cu procesor Snapdragon, cât și o versiune cu Exynos a fiecărui telefon emblematic. Fiecare din cele două procesoare era destinat unei anumite regiuni, de exemplu Europa primea modelele emblematice doar cu procesoare Samsung Exynos. În acest an, însă, lucrurile au luat o întorsătură surprinzătoare, deoarece viitoarea serie Galaxy S23 (Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra) care anunțată pe 1 februarie va fi alimentată de procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 la nivel global.

Samsung ar putea folosi exclusiv procesoare Snapdragon în anii următori
Comentează 0

Cu toate acestea, Samsung primește un tratament special, deoarece noile sale stele din galaxie vor primi o versiune personalizată overclockată a procesorului Snapdragon 8 Gen 2, denumită fără ambiguitate „Snapdragon for Galaxy”. Acest cip este dezvoltat de Qualcomm, atât partener, cât și rival al Samsung în spațiul hardware, dar fabricat de subsidiara Samsung Electronics, Samsung Foundry.

Potrivit PhoneArena, cunoscutul leaker Yogesh Brar spune că acest „Snapdragon pentru Galaxy” nu ar fi ceva extraordinar, unic, deoarece Samsung ar putea continua să se bazeze pe serviciile Qualcomm pentru mai multe produse emblematice viitoare. Aceasta înseamnă probabil un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pentru seria Galaxy S24, Snapdragon 8 Gen 4 pentru Galaxy S25 și așa mai departe.

Aceasta înseamnă că Samsung recunoaște temporar că nu poate concura cu propriile procesoare emblematice Exynos cu procesoarele de același nivel produse de Qualcomm. Acest lucru este o veste foarte bună pentru cei mai mulți fani Galaxy care au solicitat companiei Samsung de ani de zile să renunțe la procesoarele Exynos în modelele emblematice și să se bazeze doar pe cele Qualcomm. De exemplu, chiar și ultima serie emblematică Samsung Galaxy S22, inclusiv Galaxy S22 Ultra, a venit echipată cu procesoare Snapdragon 8 Gen 2, respectiv Exynos 2200 în funcție de zona în care a fost lansat respectivul telefon. Modelele europene au procesorul Samsung Exynos 2200.

Cu toate acestea, această dependență completă de Qualcomm va dura cu siguranță până când Samsung va avea încredere că cip-urile sale Exynos sunt din nou competitive și la egalitate cu cel mai bun procesor pe care îl are Qualcomm de oferit.

Procesorul Snapdragon 8 Gen 2, exclusiv pentru Samsung, pare să fie overclockat până la 3,32 GHz, spre deosebire de Snapdragon 8 Gen 2 standard, care are un nucleu Cortex-X3 de înaltă performanță tactat „doar” la 3,2 GHz. Snapdragon 8 Gen 2 are, de asemenea, două nuclee de performanță Cortex-A715 și două Cortex-A710 care funcționează la 2,8 GHz, precum și trei nuclee Cortex-A510 de eficiență care rulează la 2,0 GHz. Un aranjament destul de nou de nuclee, care diferă substanțial de configurația 1+3+4 de pe Snapdragon 8 Gen 1, folosit pe alte telefoane emblematice.

Sursa Foto:  phonearena.com


Scrie un comentariu

trimite