Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Revoluţionarii au depistat securiştii din AUR: „Ce cauți aici, nenorocitule?”

Revoluţionarii au depistat securiştii din AUR: „Ce cauți aici, nenorocitule?”
Comentează 0

A fost scandal la Timişoara, unde revoluţionarii din 1989 au avut o dispută verbală cu liderul AUR, George Simion, conform tion.ro. George Simion ar fi vorbit la microfonul unei boxe fără mască, moment în care i s-a atras atenţia de către revoluţionarii prezenţi la comemorare să poarte masca. Ulterior, a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine care se aflau la eveniment. Supărarea revoluţionarilor a fost cauzată de faptul că doi dintre deputaţii AUR pe care partidul i-ar fi obţinut în urma alegerilor din 6 decembrie sunt foşti militari care au avut legătură cu tentativa de reprimare sângeroasă a Revoluției din 1989. Este vorba de Nicolae Roman și Francisc Tobă. 

„Ideea că la acest moment se așteaptă venirea la Timișoara a lui George Simion, șeful unui partid ultranaționalist, partid în care se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției, ne obligă pe noi, timișorenii, să protestam împotriva acestei prezențe neavenite. Francisc Tobă, fost deputat PSD, a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției de la Sibiu. Dosarul rămăsese în lucru la Parchetul militar, când Francisc Toba a căutat la Adrian Năstase sprijin politic. Înainte de a veni la Timișoara, George Simion, ca șef de partid și ca cel care a întocmit listele de candidați, ar trebui să se dezică de astfel de personaje și să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credință atunci când se va alătura marșului recunoștinței, la Timișoara. Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluției din Timișoara”, transmiteau miercuri reprezentanții Societății Timișoara.

Cei de la AUR au încercat să aprindă lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane, locul în care în urmă cu 31 de ani autorităţile au deschis focul, dar revoluţionarii s-au opus categoric. Unul dintre revoluţionari se aude în acel moment pe filmare când îi spune lui George Simion: „Ce cauți aici, nenorocitule?”. În cele din urmă, liderii AUR au aprins lumânările în faţa Catedralei. 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite