Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Relații. Reacții. Reflecții – un proiect artistic dedicat liceenilor timișoreni inițiat de Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad (FOTO)

Un demers artistic interesant și provocator ajunge în fața tinerilor spectatori din Timișoara, începând cu mijlocul lunii noiembrie. Este vorba despre un proiect teatral intitulat Relații.Reacții.Reflecții și inițiat de Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad.

 Relații. Reacții. Reflecții – un proiect artistic dedicat liceenilor timișoreni inițiat de Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad (FOTO)
Comentează 0

Acesta are două componete. Prima este un spectacol produs de Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, în parteneriat cu Teatrul German de Stat Timișoara și cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely. Acesta abordează teme de interes pentru adolescenți și va fi prezentat în fața elevilor de clasa a XI-a și a XII-a, într-un cadru familiar acestora, în sălile de curs și sălile de festivități ale unor licee din Timișoara.

„Este vorba despre o montare a textului Sînzianei Keonig, boyz and girlz, o poveste despre tineri rătăciți care încearcă să-și găsească drumul în lumea haotică în care trăiesc. Vor fi 20 de reprezentații în 10 licee din Timișoara, urmate de dezbateri între liceeni, echipa artistică și invitați speciali. Acestea au ca subiect  relațiile dintre adolescenți, relațiile pe care aceştia le au cu părinții sau cu profesorii, felul în care tinerii încearcă să-și găsească locul în societate”spun coordonatorii proiectului

Echipa artistică a noii producții este alcătuită din Ármin Ricz (regia), Mark-Cristopher Demeter (dramaturgia de scenă), Irina Chirilă (scenografia) și actorii: Yannick Becker (Teatrul German de Stat), Vadász Bernadett, Éder Enikő (Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely), Andrei Elek, Iulia Pop Dragoș, Ioan Peter, Oana Kun și Robert Pavicsits (Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad)

Primele două reprezentații ale spectacolului au loc în 16 noiembrie, la Colegiul Tehnic Electrotimiș. Acestea vor fi urmate, până la mijlocul lunii decembrie, de alte 18 reprezentații desfășurate în licee din Timișoara, precum: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Teoretic W.Shakespeare sau Colegiul Național Ana Aslan.

Cea de a doua componentă a proiectului Relații.Reacții.Reflecții aduce în atenția liceenilor, a familiilor acestora și a profesorilor, spectacolul teatrului arădean Școala și familia, după I.L Caragiale, în regia lui Cristian Ban - prin două reprezentații care vor avea loc la Teatrul German de Stat Țimișoara. Spectacolul abordează teme precum școala, educația și familia, subiecte care fac parte din problematicile lumii contemporane. De asemenea, reprezentațiile vor fi urmate de sesiuni de dezbatere între publicul prezent și echipa artistică.

Proiectul Relații.Reacții.Reflecții este co-finanțat de Centru de Proiecte Timișoara, program de finanțare Grow Timișoara în cadrul Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite