Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Razie pentru depistarea migranților care se află în ședere ilegală în județul Arad

Polițiștii de imigrări din județul Arad, în urma unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini desfășurată în data de 13 iulie 2022, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, au depistat 2 cetățeni afgani cu ședere ilegală.

Razie pentru depistarea migranților care se află în ședere ilegală în județul Arad
Comentează 0

În data de 13 iulie 2022, polițiști de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări Arad, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini.

Astfel, în urma activităților întreprinse pe raza unei localități din județul Arad, au fost depistați 2 cetățeni afgani, în vârstă de 17 ani și, respectiv, 19 ani, cu ședere ilegală pe teritoriul României.

Cetățeanul străin major a fost luat în custodie publică la Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodiei Publică Arad, iar pe numele acestuia s-a emis decizie de returnare sub escortă și va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani de la data ieșirii din țară, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cel de-al doilea cetățean afgan fiind minor, a fost preluat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. 


Scrie un comentariu

trimite