Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ramona Lile: „Mara este un etalon pentru tot ceea ce înseamnă performanță”

Ramona Lile: „Mara este un etalon pentru tot ceea ce înseamnă performanță”
Comentează 0

           Mara Guler este o sportivă despre care cu siguranță vom mai auzi când se va vorbi despre maratoane, ultramaratoane, recorduri și performanțe. Este timișoreancă, de profesie medic, legitimată la Clubul Sportiv al UAV care a stabilit recent un nou record național parcurgând 236,33 km în 24 de ore. Mai exact a alergat timp de 24 de ore, cu doar două pauze de 4 minute și a parcurs distanța Arad-Oradea dus întors. A băut 9 litri de apă, a „băut” supa direct pe piața de alergare și a câștigat.

            Întâlnirea cu ea, în cadrul conferinței de presă organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Clubul Sportiv al UAV a fost întâlnirea cu un mare sportiv, un caracter puternic și un munte de modestie. „Mara nu ne mai surprinde, este o sportivă de performanță cu care ne mândrim și ne bucurăm că face parte din CS UAV. Este un etalon pentru tot ceea ce înseamnă tenacitate, seriozitate și multă muncă” a descris-o rectorul UAV, Ramona Lile.

            Mara a vorbit despre performanța ei, despre pregătirea intensă timp de 8 săptămâni, despre bucuria și libertatea pe care o simte atunci când aleargă. Fără emfază, fără aroganța unui învingător, doar cu modestia celui care știe că orice victorie înseamnă multă muncă, că în spatele bucuriei e efortul colosal al antrenamentului fizic, psihic și un program nutrițional riguros. Ținta ei: „În luna septembrie vreau să urc în clasamentul la nivel mondial în proba de 1000 km pe durata a 9 zile, unde acum ocup locul 8 mondial iar la Campionatele mondiale de 24 ore, sper să ajung pe podium. Pentru asta trebuie să alerg 250km ca să am o șansă” a declarat Mara Guler.

Ovidiu Șerban, președintele CS UAV puncta „Sunt sigur că Mara va reprezenta Aradul și clubul, la nivel olimpic. Proba de 24 de ore ar putea fi inclusă în circuitul olimpic în viitor. Ceea ce va face diferența când e vorba de marea performanță e pregătirea psihică. Mentalul contează 75%, pregătirea fizică 20% iar 5% e noroc” ” a punctat Șerban.

 

 

Galerie foto (22)

Articole asemanatoare