Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi sufocante în weekend, vremea se răceşte săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi sufocante în weekend, vremea se răceşte săptămâna viitoare
Comentează 0

Meteorologii anunţă că valul de căldură va persista şi se va accentua în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Vremea va fi caniculară si disconfortul termic deosebit de accentuat. De luni, vremea se va răci semnificativ.  

PROGNOZA METEO VINERI. Valul de căldură va persista si se va accentua în cea mai mare parte a tării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăsi pragul critic de 80 de unităti) în vestul, sudul, estul tării si pe arii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa între 29 de garde in nordul litoralului si 40 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 si 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar si mai ridicate pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile vestice si nord-vestice, unde izolat, spre sfârsitul intervalului, vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat cu unele intensificări la munte, iar în cursul zilei si în regiunile intracarpatice şi izolat în restul teritoriului.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi caniculară si disconfortul termic extrem de ridicat în sudul, estul si partial în centrul tării, în timp ce în vest valorile termice diurne vor marca o scădere fată de ziua precedentă. Temperaturile maxime se vor încadra între 26...28 de grade în nord-vest si 40 de grade, local chiar mai ridicate, în Oltenia si în Muntenia. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 si 25 de grade, cu cele mai mari valori pe litoral. În nordul si centrul tării, precum si la munte, mai ales după-amiaza si noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, vijelii, local ploi torentiale si izolat căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în sud-vest.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va răci semnificativ fată de intervalul anterior si în regiunile extracarpatice si cele centrale si doar în sud si sud-est încă va fi călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, unde si disconfortul termic va fi mai ridicat. Instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza, dar îndeosebi noaptea si se vor semnala averse torentiale, frecvente descărcări electrice, vijelii si căderi de grindină, cu precădere în sudul, estul si centrul tării. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade in Dealurile de Vest si 36 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 si 21 de grade, usor mai ridicate pe litoral.

TENDINTA

PROGNOZA METEO LUNI - Vremea se va răci semnificativ fată de intervalul anterior în toate regiunile si va fi instabilă cu precădere în sudul, centrul si estul teritoriului, precum si în zonele montane. În aceste regiuni vor fi înnorări accentuate si, mai ales după-amiaza si noaptea, vor fi averse torentiale, frecvente descărcări electrice, vijelii si căderi de grindină. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros si fenomenele specifice instabilitătii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse si la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 29, izolat 31 de grade, în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 si 22 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI si JOI - Valorile termice vor fi în crestere treptată, iar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată la începutul intervalului.


sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite