Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Probleme privind semnarea contractului-cadru privind asistenţa medicală. Ce cer medicii

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) avertizează că amânarea semnării Contractului-cadru privind asistenţa medicală asigurată de CNAS înseamnă un risc ridicat de blocaj a sistemului începând cu 1 iulie 2016 şi solicită implicarea activă a ministrului Sănătăţii.

Probleme privind semnarea contractului-cadru privind asistenţa medicală. Ce cer medicii
Comentează 0

Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern pentru amânarea până la data de 1 iulie 2016 a termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului 161/2016. Prin această hotărâre, sunt aprobate pachetele de servicii şi Contractul-cadru care reglementează condiţiile în care sunt acordate asistenţa medicală, medicamentele şi dispozitivele medicale, în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2016-2017. Hotărârea a fost aprobată de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial în 23 martie pentru intrarea în vigoare la 1 aprilie.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) solicită implicarea activă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în rezolvarea problemei privind semnarea Contractului-cadru care reglementează condiţiile în care sunt acordate asistenţa medicală, medicamentele şi dispozitivele medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2016-2017. Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să aplice prevederile Contractului-cadru de la 1 aprilie, însă a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern pentru amânarea până la 1 iulie.

„Schimbările survenite la nivelul conducerii ministerului şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, modificările aduse proiectului Contractului-cadru, au dus la amânarea promulgării şi semnării acestuia, până la 1 iulie 2016. Deşi disponibilitatea partenerilor de dialog social a fost totală, amânarea semnării Contractului-cadru înseamnă un risc ridicat de blocaj a sistemului începând cu 1 iulie 2016", susţine Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private şi al Alianţei Pentru Sănătate din România.

Potrivit Mediafax, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private avertizează că amânarea definirii şi reglementării noţiunii de „contribuţie personală" poate bloca în orice moment activitatea din mediul privat, care este forţat să găsească diverse forme de plată pentru a acoperi costurile reale ale serviciilor medicale prestate.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite