Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria anunță investiții masive în spațiile verzi

În perspectiva unei noi candidaturi pentru titlul de cel mai verde oraș european, municipalitatea arădeană a pregătit o strategie care include investiții importante.

Primăria anunță investiții masive în spațiile verzi
Comentează 0

Principalele măsuri prevăzute în „Strategia de transformare în oraş verde a municipiului Arad” au fost prezentate, miercuri, de către primarul Gheorghe Falcă, înainte ca documentul să fie supus aprobării în ședința de joi a consilierilor locali.

Printre măsurile pe care le cuprinde strategia, se numără îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi a calităţii vieţii, prevăzute și în alte documente și angajamente asumate prin Convenția Primarilor: „Strategia de dezvoltare a municipiului Arad”, „Planul de Acţiune privind Energia Durabilă Arad 2012 - 2020”, „Masterplanul de Transport şi Trafic al Municipiului Arad”, „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, „Planul de dezvoltare a sănătăţii la nivelul municipiului Arad”.

Orașul nostru a candidat pentru titlul de capitală verde europeană și am învățat multe din această experiență. Am creat o strategie, avem 23 de obiective mari, care trebuie să fie îndeplinite atât de Primărie, cât și de instituții din subordine, dar și de Compania de Apă, când vorbim de ape și apele uzate, sau ANIF, atunci când discutăm de canalul Mureșel. Strategia a fost în dezbatere publică și armonizată cu interesele societăților din municipiu și prin aprobare va duce la obligativitatea noastră de a investi masiv în creșterea calității spațiului verde. Dacă în Arad avem peste 70 de meri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, putem spune că nu atingem zece metri pătrați de spațiu verde de calitate pe cap de locuitor”, a spus Falcă.

Primarul a adăugat că în următorii ani va fi reabilitată o suprafață totală de peste șase hectare de spații verzi.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite