Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Povești din spatele „ușilor închise”, cu Arad Free Tours

Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, aduce o nouă ediție a seriei „Turist la tine acasă”, anul acesta urmând să spună arădenilor povești din spatele „ușilor închise”.

 Povești din spatele „ușilor închise”, cu Arad Free Tours
Comentează 0

Palatul Administrativ, Teatrul Clasic, Cetatea Aradului sau Aeroportul Arad sunt doar câteva dintre locurile pe care arădenii vor avea ocazia să le viziteze în cadrul tururilor organizate de Asociația Turism Alternativ, în al treilea sezon al proiectului. „Anul acesta încercăm să aflăm povești inedite despre clădiri pe lângă care trecem zi de zi, în care poate că pășim cu diferite ocazii. Doar că la tururile din cadrul proiectului „Turist la tine acasă” vom trece pragurile ușilor care de obicei stau închise. Alături de ghizii Arad Free Tours vor fi și invitați surpriză, care își desfășoară activitatea în clădirile pe care le vom vizita. Aceștia ne vor spune povești pe care doar ei le știu, din locurile în care publicul nu are ocazia să intre în mod obișnuit”, promit cei de la Asociația Turism Alternativ.

Primul tur în care arădenii vor putea deveni „turiști la ei acasă” va avea în centrul atenției Palatul Administrativ, partea în care funcționează Primăria Municipiului Arad. Aici vor afla nu doar când, cum și de către cine a fost proiectată sau construită clădirea, ce întâmplări s-au petrecut între zidurile ei, dar și cum funcționează o instituție precum cea pe care clădirea o adăpostește. Alături de ghidul Arad Free Tours va fi prezent și un invitat-surpriză din cadrul conducerii orașului, care le va vorbi „turiștilor” despre cum funcționează o astfel de instituție.

Construit între 1872 și 1875, Palatul Administrativ a fost ridicat pe un teren donat municipalității de către Oficiul Salin, având la bază un proiect realizat de arhitectul Lechner Odon, câștigător al unui concurs internațional de proiecte. De ce, totuși, nu s-a putut pune în aplicare proiectul acestui arhitect, vom afla duminică, 10 iulie, de la ora 18, atunci când va avea loc prima ediție de anul acesta a proiectului „Turist la tine acasă: În spatele ușilor închise”. Turul va dura aproximativ două ore, iar participarea este gratuită.

Astfel de tururi vor avea loc la fiecare două săptămâni, duminica. Următoarea clădire ale cărei povești vor putea fi ascultate de arădeni este cea a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Teatrul își va deschide ușile pe 24 iulie, de la ora 18. Pe lista obiectivelor pe care cei de la Asociația Turism Alternativ vor să le includă în proiectul de anul acesta se mai află Arena „Francisc Neuman”, Cetatea, Aeroportul și Tribunalul, urmând ca pe 2 octombrie, sezonul să fie încheiat cu un tur special pe biciclete – Arad Free Tours pe două roți.

Excursii de o zi

Pe lângă tururile de oraș, Asociația Turism Alternativ vine anul acesta și cu „escapade” pentru turiști: excursii de o zi în România, Serbia și Ungaria, respectiv o excursie de weekend în Bosnia și Herțegovina. Programul acestora este următorul: sâmbătă, 16 iulie: Aventură pe Dunăre; sâmbătă, 30 iulie: Istorie de la Daci la Corvini (Sarmizegetusa – Densuș – Hunedoara – Deva); sâmbătă, 13 august: Perla Serbiei – Novi Sad; Sâmbătă, 3 septembrie: Szeged – istorie și gastronomie (Festivalul Peștelui); Excursie de weekend: vineri 9 – duminică 11 Septembrie: Mostar – „Podul eternității”

Detalii și înscrieri se pot face la numărul de telefon 0731 050 384.
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite