Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliţiştii locali – razii în Drăgăşani şi Alfa; ce au făcut acolo (FOTO)

Poliţia Locală a făcut mai multe acţiuni de control în Drăgaşani şi Alfa, unde ai descoperit neregului pe bandă rulantă.  

Poliţiştii locali – razii în Drăgăşani şi Alfa; ce au făcut acolo (FOTO)
Comentează 0

„În ultimele 3 săptămâni, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului, disciplinei în construcții, respectiv evidenței persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat 21 gospodării în zona cartierelor Drăgășani, Alfa, în perimetrul cuprins între Podul Traian și pasajul care duce spre autostradă. Au fost aplicate 5 amenzi pentru încălcarea prevederilor HCLM nr. 297/2015, în cuantum de 3.000 lei.

Acțiunile au fost desfășurate în scopul verificării respectării prevederilor legale privind normele de gospodărire a municipiului, Regulamentul de salubrizare, starea construcțiilor, respectiv apartenența acestora, precum și dispozițiile privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale locatarilor. Menționăm că acțiunile au fost desfășurate în urma semnalării din partea cetățenilor a gestionării defectuoase în zona respectivă a deșeurilor municipale, fiind surprinse, în teren, de către polițiștii locali, mai multe situații de depozitare neautorizată a acestora de către persoanele care locuiesc în zonă, în locuințe improvizate.

Totodată, au fost constatate depozite de gunoaie pe 6 terenuri din cele 7 situate în arealul vizat, demarându-se procedura de identificare a proprietarilor, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun, în scopul menținerii în stare salubră a acestora.

Precizăm că au fost identificate 15 locuințe utilizate de un număr aproximativ de 25 de persoane, care nu dețin titlu de proprietate pe construcții și teren, unele locații fiind utilizate temporar, locatarii “călătorind” frecvent în străinătate. În aceste situații, locatarii nu au procedat la actualizarea actelor de identitate cu adresa la care locuiesc în fapt, domiciliul menționat în cărțile de identitate fiind la altă locație din municipiu, cu acordul proprietarului acelui imobil (rudă cu persoana respectivă în cele mai multe cazuri). 3 persoane au fost identificate cu adresa din actul de identitate în afara municipiului Arad (2 în județul Arad și 1 persoană în alt județ), respectiv alte 3 care dețin cărți de identitate provizorii, la rubrica “domiciliu” fiind menționat “municipiul Arad”, o astfel de situație nefiind “avantajoasă” în cadrul vizitelor dese în afara țării.

În următoarea perioadă se va proceda la verificarea regimului de proprietate a respectivelor locații (privată ori de stat), pentru stabilirea persoanelor responsabile de încheierea contractelor de salubrizare, în scopul intrării acestora în legalitate”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite