Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CLM a dat undă verde comunei Livada să se lege la canalizarea din Grădişte (FOTO)

Şedinţa ordinară de astăzi a Consiliului Local Municipal Arad a fost una lungă, cu 34 de puncte pe ordinea de zi, dintre care 31 de proiecte de hotărâre, cu discuţii la obiect şi pe lângă subiect, cu participanţi din rândul arădenilor şi cu intervenţii din partea personalului tehnic, menite să-i convingă pe unii consilieri că propunerile venite din partea executivului sunt realizabile.

CLM a dat undă verde comunei Livada să se lege la canalizarea din Grădişte (FOTO)
Comentează 0

Dacă proiecte de genul celor privind modernizarea reţelelor aferente mai multor puncte termice (PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roșu, PT Pasaj, PT 6V, PT Ocsko Terezia), mandatarea SC AFI Arad SRL de a amenaja accese rutiere la intersecţia dintre Calea 6 Vânători şi Calea Aurel Vlaicu, reabilitare împrejmuire Cimitir Mureşel şi reabilitare capelă funerară şi împrejmuire Cimitir Gai au trecut fără probleme, fiind votate în unanimitate sau de toţi consilierii care aveau dreptul să participe la vot, au fost şi proiecte care au iscat discuţii destul de lungi.

Un inel de centură va rezolva definitiv problema

Astfel, proiectul „privind aprobarea contractului pentru acordarea dreptului de trecere pentru utilităţi către Comuna Livada, asupra unor terenuri proprietate publică a Municipiului Arad”, pus şi retras de două ori de pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Arad, a fost astăzi în sfârşit adoptat. Mai pe româneşte, s-a dat undă verde comunei Livada să se racordeze la reţeaua de canalizare a cartierului Grădişte, ceea ce a trezit nemulţumirea unora dintre locuitorii cartierului cu pricina, deşi reprezentantul Companiei de Apă i-a asigurat pe cei prezenţi că în condiţii normale de explotare, canalizarea din municipiu nu va avea de suferit, aceasta putând în plus să preia şi apa provenită din precipitaţii, dacă debitul de apă nu depăşeşte 30-50 l/m.p. Cu toate acestea, unul dintre locuitorii cartierului care au venit la şedinţă, a cerut aleşilor locali să nu voteze propunerea. În cele din urmă proiectul a fost votat cu 13 voturi pentru.

În plus, cu privire la acest proiect mai trebuie spus că pe viitor Compania de Apă intenţionează să realizeze, prin intermediul POIM, un inel de centură care va prelua canalizarea din comunele învecinate cu municipiul, astfel încât soluţia adoptată astăzi este una provizorie.

Galerie foto (22)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite