Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliţiştii locali merg în şcoli, dar participă şi la acţiuni de „destructurare a grupurilor de elevi” care frecventează terasele, absentând de la cursuri (FOTO)

În zilele de 25.04.2023, 26.04.2023, respectiv 27.04.2023, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere și ordinii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad desfășoară activități educative elevilor de la clasele I-IV și gimnaziale, la Școala Generală nr. 4 situată pe Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș, Colegiul Național „Preparandia - Dimitrie Țichindeal” și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”. Scopul principal al lecțiilor de informare și prevenție este menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul elevilor, personalului didactic și nedidactic atât în școli cât și în proximitatea unităților școlare.

Poliţiştii locali merg în şcoli, dar participă şi la acţiuni de „destructurare a grupurilor de elevi” care frecventează terasele, absentând de la cursuri (FOTO)
Comentează 0

„În acest context, copiilor li s-au prezentat în cadrul cursurilor desfășurate pe parcursul a două ore, zilnic, informații pe diferite teme privind siguranța publică și rutieră, regulile de circulație, semnele rutiere de bază, importanța respectării culorii semaforului și traversării pe trecerile de pietoni, adaptate la nivelul de înțelegere al elevilor de vârste diferite. De asemenea, s-au purtat discuții referitoare la consumul de tutun, alcool, violența în școală, familie și comportamentul în societate, de fiecare dată activitățile de acest gen având un real succes.

Totodată, în data de 26.04.2023, la semnalarea unui cetățean prin Dispeceratul Poliției Locale și având în vedere sosirea anotimpului cald care conduce la creșterea situațiilor de absenteism școlar, echipajele din teren au desfășurat și alte activități de prevenție, respectiv acțiuni de identificare și destructurare a grupurilor de elevi care frecventează terasele, absentând de la cursuri. Au fost vizate terasele din zona centrală, fiind identificați 11 absenți, respectiv 5 elevi a căror cursuri nu au început încă la ora respectivă.

În vederea prevenirii fenomenului menționat și comunicarea către instituțiile de învățământ a acestor aspecte, DGPL Arad va proceda sistematic, la verificarea societăților comerciale amplasate în zona unităților de învățământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, etc. Pe perioada anului școlar, în acest sens, DGPL Arad are în atenție asigurarea unei prezențe active în zona unităților școlare și pe traseele adiacente, în zona teraselor, în intervalele orare în care elevii se îndreaptă către instituțiile de învățământ sau către domicilii, în pauzele dintre ore, precum și pe parcursul orelor de curs”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

 


 

 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite