Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi pentru nerespectarea normelor sociale sau a ordinii publice (FOTO)

În data de 28.06.2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, au identificat și sancționat mai multe fapte de încălcare a normelor care vizează ordinea publică, surprinse în urma semnalărilor transmise de cetățeni, prin Serviciul Dispecerat.  

Amenzi pentru nerespectarea normelor sociale sau a ordinii publice (FOTO)
Comentează 0

Astfel, în jurul orei 13:18, agenții de poliție locală s-au deplasat în teren, în Cartierul Sânnicolaul Mic, în urma sesizării unui cetățean care reclama faptul că o persoană se deplasa cu o căruță în zonă, lăsând mizerie în urma sa. La fața locului, a fost surprins F.C., în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul în actul de identitate în altă localitate din județ, care circula nestingherit cu căruța, lăsând mizerie în urma sa. Bărbatul este cunoscut în zonă ca “navetist”, utilizând frecvent ca mijloc de transport căruța cu cai pentru a se deplasa între locul de domiciliu declarat și adresa din municipiul Arad la care locuiește împreună cu copiii. Polițiștii locali au sancționat fapta bărbatului de încălcare a OUG. Nr. 195/2002, conform căreia este interzis accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală, atât în municipiu cât și pe drumurile la începutul cărora există indicatoare care interzic accesul. Zona afectată a fost curățată, urmând a fi monitorizată în continuare, în vederea constatării repetării faptei.
În jurul orei 19:30, echipajul s-a deplasat în cartierul Alfa, pe strada Luceafărului, fiindu-le semnalată deteriorarea de către un copil a acoperișului unei platforme destinate depozitării deșeurilor. Agenții de poliție locală au amendat părintele pentru nesupravegherea copilului minor, potrivit Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
O oră mai târziu, a fost semnalată prezența în Piața Avram Iancu a mai multor persoane care mănâncă semințe, aruncând cojile pe domeniul public. S-a amendat o femeie din grup, pentru nerespectarea HCLM nr. 297/2015, care a curățat locul respectiv, ceilalți indivizi făcându-se nevăzuți în momentul observării autoturismului inscripționat al Poliției Locale.
Direcția Generală Poliția Locală Arad reiterează cetățenilor faptul că siguranța publică nu se poate consolida fără intervenția cetățenilor la rezolvarea problemelor, prin urmare se recomandă semnalarea de îndată a situațiilor similare la numărul gratuit de telefon 0257/939.

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite