Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reconversia Pieței Catedralei, tot mai aproape de înfăptuire

Lucrările derulate din luna noiembrie a anului trecut sunt pe punctul de a fi reluate începând cu luna viitoare. În toamnă, piața agroalimentară a fost mutată pe strada Ioan Rusu Șirianu, iar hala a fost demolată. 

Reconversia Pieței Catedralei, tot mai aproape de înfăptuire
Comentează 0

Lucrările de modernizare și reconversie a Pieţei Catedralei sunt sistate pe perioada sezonului rece. Estimăm că vor fi reluate la începutul lunii martie. Până la momentul dispoziției de sistare, constructorul contractat de municipalitate a demolat construcțiile existente și a realizat sistemul de canalizare și întreaga infrastructură a fântânii prevăzute în proiect. Modernizarea şi reconversia Pieţei Catedralei este o investiție în valoare de 24 de milioane de lei, având ca sursă de finanțare bugetul local”, spun reprezentanții Primăriei Arad.

Zona va avea un spaţiu cu verdeaţă de 3.000 de metri pătraţi, o suprafaţă pavată cu piatră naturală de culori diferite, alei pietonale şi o fântână arteziană de formă stelată care imită amprenta la sol a Cetăţii Aradului. Fântâna va fi compusă din 144 de jeturi de apă tip rachetă, cu o înălţime de până la 7,5 metri.

Astfel, va fi posibilă simularea unui efect prin care apa desenează traiectoria râului Mureş datorită înălţimii variabile a jeturilor de apă. Fântâna şi jeturile de apă vor fi iluminate cu ajutorul LED-urilor, a proiectoarelor RGB capabile să alterneze lumina albă cu cea de diferite culori.

Piaţa Catedralei va avea iluminat arhitectural inclusiv pentru copaci şi arbuşti, iar iluminatul public ambiental va fi asigurat cu stâlpi de 6 metri înălţime şi corpuri de iluminat liniare încastrate în pardoseală.

Vor exista 25 de bănci, trei cişmele stradale, 23 de coşuri de gunoi, şase rastele pentru un număr total de 64 de biciclete şi o toaletă publică automată. Lucrările vor fi finalizate în decursul acestui an. 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite