Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 80 de morți în urma unei explozii într-o benzinărie în Irak. Atentatul, revendicat de ISIS

Un vehicul-capcană a fost aruncat în aer joi, în Irak, într-o benzinărie unde se aflau o mulţime de autobuze ce transportau pelerini şiiţi ce se întorceau din oraşul sfânt Kerbala (sud-vest). Cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața potrivit Sky News.

Peste 80 de morți în urma unei explozii într-o benzinărie în Irak. Atentatul, revendicat de ISIS
Comentează 0

Organizația Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul cu mașină-capcană care a vizat joi, în Irak, mai multe autobuze cu pelerini șiiți și care s-a soldat cu cel puțin 70 de morți, potrivit centrului pentru supravegherea site-urilor jihadiste SITE. 

Într-un comunicat citat de SITE, organizația extremistă sunită afirmă că un kamikaze "s-a aruncat în aer la bordul camionului său, în mijlocul unui grup de pelerini, provocând moartea a peste 200 de persoane și făcând numeroși răniți, majoritatea iranieni".

Mai mulţi iranieni figurează printre victime, potrivit Comandamentului irakian pentru operaţiuni de securitate.

"Cel puţin şapte autocare ce transportau pelerini se aflau în staţia de benzină" în momentul exploziei, care a avut loc în satul Chomali, la 120 de km sud-est de capitala Bagdad şi 80 de km de Kerbala, a declarat pentru AFP un ofiţer de poliţie.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite