Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 600 de elevi din județul Arad nu pot participa la orele online

Anul trecut, Inspectoratul Școlar Județean prezenta o situație sumbră și anume mai bine de 5700 de elevi nu aveau acces la educație, pentru că nu dispuneau de tablete pentru a participa la orele online. Între timp, spre sfârșitul anului trecut, mai bine de 4900 de tablete au fost împărțite elevilor din tot județul, printr-un program finanțat de Guvern. Pentru a avea o situație la zi, ne-am îndreptat spre Inspectoratul Școlar pentru a vedea care sunt elevii care încă nu beneficiază de tablete. 

Peste 600 de elevi din județul Arad nu pot participa la orele online
Comentează 0

Sute de elevi nu pot participa la învățarea online pentru că nu există conexiune de internet în localitatea de domiciliu. Bineînțeles, se caută rezolvarea acestei probleme, dar un rol principal îl au operatorii economici de telefonie mobilă care nu dispun de acoperire în anumite zone și nu consideră eficientă o astfel de extindere a zonei cu conexiune la internet. 

Sunt 648 de copii care au domiciliul în localitățile cu probleme. De exemplu, sunt străzi întregi din Lipova, din localitățile Sârbi, Zabalț, Dorgoș, Cărand, printre altele, unde nu există semnal de internet și tableta nu rezolvă această problemă. Avem un singur cadru didactic care un are acces la internet la domiciliul său. Printr-un program destinat elevilor de liceu am distribuit recent, în 37 școli, laptopuri, mai exact 37 de licee a avut Aradul ca eligibile în acest proiect și laptopurile au fost în număr de 2808. În ceea ce privește tabletele, 5400 am distribuit, începând din perioada premergătoare Crăciunului. La inspectorat, mai sunt încă în jur de 100 de tablete, dar nu avem cui să le dăm. Școlile nu le-au mai cerut. Mai sunt proiecte la Primăria Arad și la alte primării care sunt încă în procedura de achiziție. Așadar, în ceea ce privește acoperirea cu dispozitive, avem o situație bună”, ne-a declarat inspectorul școlar general, Marius Gondor.


Scrie un comentariu

trimite