Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 389.000 de arădeni sunt așteptați, duminică, la alegerile europarlamentare și referendum

Duminică mergem la vot. Alegătorii din România sunt chemați la urne să-și desemneze reprezentanții în Parlamentul European și să spună dacă sunt de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie și cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională.

Peste 389.000 de arădeni sunt așteptați, duminică, la alegerile europarlamentare și referendum
Comentează 2

BEC a validat candidaturile a 13 partide și alianțe și a trei candidați independenți, care se vor lupta pentru 32 de locuri în Legislativul European.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, numărul total de alegători din județul Arad comunicat de Autoritatea Electorală Permanentă este de 389.210 persoane. În aceste condiții au fost tipărite câte 428.197 buletine de vot pentru alegeri și pentru fiecare dintre cele două întrebări, aici fiind inclusă și rezerva de 10% și buletinele anulate ce vor fi afișate la sediile secțiilor de votare. Buletinele de vot împreună cu celelalte materiale necesare votării vor fi distribuite primăriilor respectiv secțiilor de votare astăzi și mâine.

De menționat că paza materialelor, precum și a celor 437 secții de votare din județul Arad va fi asigurată de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne. 

 Trei buletine de vot       

Conform legii, pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum, cetățenii votează în aceleași secții de votare, în același interval de timp, respectiv 7.00 – 21.00, cu aceleași ștampile cu mențiunea „VOTAT”, dar pe buletine de vot separate: unul pentru alegerile europarlamentare și două pentru referendum – câte un buletin pentru fiecare întrebare.

Alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente. Cetățenii care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să își exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la orice secție de votare, urmând a fi înscriși într-o listă suplimentară.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să voteze, dar nu dețin carte de identitate valabilă, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, cu sediul în București, și serviciile publice comunitare pentru evidența persoanelor din Capitală și din județe vor avea program și în zilele de 25 și 26 mai, conform programului stabilit la nivel local. În județul Arad, serviciile de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului îşi vor desfăşura activitatea sâmbătă între orele 8,00 – 16,00 şi duminică între orele 7,00 - 21,00.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite