Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziții în Arad, Hunedoara și Suceava într-un dosar de contrabandă cu țigări

Ieri, 22.12.2021, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, polițiștii l-au prins în flagrant pe numitul M.C.A., domiciliat în municipiul Deva, județul Hunedoara, în timp ce transporta cantitatea totală de 19.010 pachete de ţigarete de contrabandă, netimbrate. 

Percheziții în Arad, Hunedoara și Suceava într-un dosar de contrabandă cu țigări
Comentează 0

Transportul avea în componență:

·     1.260 de pachete de ţigarete marca Winston, a câte 20 de fire/pachet,

·     870 de pachete de ţigarete marca Parliament, a câte 20 de fire/pachet,

·     1.940 de pachete de ţigarete marca Sobranie, a câte 20 de fire/pachet,

·     14.940 de pachete de ţigarete marca Ashima, a câte 20 de fire/pachet.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că beneficiarul transportului de ţigarete de contrabandă este numitul F.R., domiciliat în municipiul Arad, județul Arad, iar în noaptea de 22/23.12.2021 a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locaţia folosită de către acesta, pe raza județului Arad, pentru deţinerea de ţigări de contrabandă.

În cauză, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 1.725 euro şi 850 lei, precum şi întreaga cantitate de ţigarete provenite din contrabandă, respectiv 19.010 pachete de ţigarete.

Suspecţii M.C.A. şi F.R. sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravată, iar faţă de suspectul F.R. a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore.

În data de 23.12.2021, au fost puse în executare încă 10 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Arad, Hunedoara şi Suceava.

Acţiunea a fost realizată de către organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Arad – S.I.C.E., beneficiind de sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul I.P.J. Hunedoara – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi de sprijinul de specialitate al I.G.P.R. – Direcţia de Operaţiuni Speciale, prin structurile centrale şi teritoriale, respectiv al luptătorilor din cadrul S.A.S. Arad.


Scrie un comentariu

trimite