Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pentru unii, PUŞCĂRIA poate fi insuficientă; ce pedeapsă credeţi că ar merita doctoriţa care a cerut două şpăgi de la un bolnav pentru că... avea două cancere?

Şefa Secției de Oncologie a spitalului Suceava a fost arestată în urma unui flagrant. Femeia este acuzată de luare de mită de la pacienții bolnavi de cancer, scrie site-ul stirilekanald.ro.

Pentru unii, PUŞCĂRIA poate fi insuficientă; ce pedeapsă credeţi că ar merita doctoriţa care a cerut două şpăgi de la un bolnav pentru că... avea două cancere?
Comentează 0

Potrivit presei locale, femeia avea un salariu lunar de peste 3.500 de euro, bani care îi primea pentru munca prestată la spital, iar de la două clinici private primea încă 1.500 de euro.
Doctoriţa a fost săltată pentru luare de mită săptămâna trecută, însă fărădelegile săvârşite continuă să iasă la iveală. Potrivit sursei citate, individa a cerut şpagă dublă de la un bolnav care avea două cancere. Probabil că ar fi avut mai mult de lucru cu el, iar salariul pe care îl primea de la stat să trateze bolnavii de cancer, nu să conducă spitalul şi nici să facă operaţii pe creier, i se părea insuficient. 

Având în vedere că pentru unii puşcăria poate să fie prea puţin, ce pedeapsă credeţi că merită un om care face astfel de fapte?

Intraţi AICI pentru detalii.

Cum reacționează cei care au aflat despre isprăvile doctoriței

Pe de altă parte, trebuie spus că şi arădeanii au început să reacţioneze pe Facebook la aflarea informaţiei că doctoriţa a cerut două şpăgi de la acelaşi bolnav.

„Citesc într-o publicație românească un titlu suprarealist: un medic oncolog a cerut mită dublă de la un bolnav fiindcă avea două forme de cancer. Dacă mama n-ar fi lucrat ani de zile la spitalul de oncologie aș fi crezut că poate se exagerează din foamea de senzaționalism a multor jurnaliști autohtoni. Dar nu cred că e nimic neadevărat sau exagerat în știrea asta. Și mai cred cu tărie că acestor oameni, care au ajuns să se convingă pe ei înșiși că nu fac nimic greșit profitând de semenii lor bolnavi, le e rezervată ultima bolgie a infernului”, scrie o arădeancă.

„În România dacă nu dai bani medicul te lasă sa mori. Zice sa aștepți ca sunt alții mai grav ca tine. Mi s-a întâmplat. Am avut apendicita, am ajuns la urgente cu dureri mari pe la 10 seara. Medicul care m-a examinat îmi zice sa ma pregătesc ca întru în operație într-o jumătate de ora. Ma instalează în salon, vine la mine doctorul și îmi zice ca ma operează în ziua urmatoare deoarece are cazuri grave rau. Eu turbam de durere. O trimit pe nevasta-mea sa-i dea plicul. Dupa ce a primit atenția m-a băgat în sala de operație imediat. In sala post operatorie erau doi bărbați care așteptau de dimineața sa fie operați, ambii cu peritonita. Unuia ii ținea lumânarea familia. Dar nu ii opera ala pt ca nu primise nimic. M-a operat pe mine înaintea lor, eram mai puțin grav decât ei dar eu platisem, fusesem atent. Nu exista în România gen nu trebuie sa dai bani. Nu dai nu mai scapi”, scrie un bărbat din Dărmăneşti.

„Un sistem de sănătate plin de tumori. Trebuie tăiat în carne vie și eliminate definitiv aceste tumori, altfel nu ne vom mai face bine niciodată”, scrie un bărbat din Focşani.

Sursa foto: pandurul.ro

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite