Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul scaner de amprente in-display Qualcomm 3D Sonic mult mai performant

Noul scaner de amprente in-display Qualcomm 3D Sonic mult mai performant
Comentează 0

Odată cu lansarea procesorului Snapdragon 855 în 2018, Qualcomm a lansat primul său senzor Sonic 3D de primă generație. Senzorul de amprentă sub afișaj a folosit unde ultrasonice pentru autentificarea biometrică, făcându-l mai sigur și mai precis decât senzorii optici care utilizează lumina în același scop. Drept urmare, multe dispozitive emblematice, precum seria Galaxy S10, seria Galaxy Note 10, seria Galaxy S20 și seria Galaxy Note 20, au folosit senzorul 3D Sonic pentru autentificare biometrică. Performanța și fiabilitatea acestui senzor, au fost bune, dar adesea discutabile.

Acum, Qualcomm a ridicat voalul de pe senzorului Sonic 3D de a doua generație, numit Qualcomm 3D Sonic Gen 2. Noul senzor al companiei americane aduce îmbunătățiri semnificative față de modelul anterior. Spre deosebire de multe alte soluții optice de amprentă digitală pe ecran, modelul Qualcomm rămâne ultrasonic, ceea ce înseamnă că folosește unde sonore pentru a scana caracteristicile 3D ale amprentelor unui utilizator.

Noul scaner Qualcomm 3D Sonic Gen 2 va fi disponibil într-o dimensiune mai mare, cu 77% mai mare decât prima generație și oferind performanțe cu 50% mai rapide. Pentru referință, scanerul sonic de primă generație are dimensiunile de 4 x 9 mm, în timp ce noul senzor va măsura 8 x 8 mm. Datorită suprafeței mai mari, senzorul de a doua generație captează de 1,7 ori mai multe date biometrice, făcându-l mai sigur decât predecesorul său, potrivit XDA-Developers. Datorită suprafeței mai mari și a vitezelor de procesare mai mari, senzorul 3D Sonic 3D de a doua generație va oferi utilizatorilor o experiență semnificativ mai bună în dispozitivele viitoare.

În timp ce Qualcomm nu a confirmat cu exactitate care va fi primul dispozitiv dotat cu noul 3D Sonic Gen 2, compania a dezvăluit că dispozitivele cu noul senzor vor intra pe piață la începutul acestui an. De vreme ce Samsung a folosit senzorul Sonic 3D al Qualcomm pe dispozitivele sale în trecut, compania ar putea include senzorul de a doua generație în gama sa viitoare Galaxy S21.

Samsung va lansa seria Galaxy S21 în 14 ianuarie la evenimentul online Galaxy Unpacked 2021. Despre cele trei modele premium ce vor fi lansate de Samsung se cunosc aproape toate caracteristicile și specificațiile, în urma foarte multor scurgeri de zvonuri și informații. Sigur Samsung a mai păstrat unele surprize, iar una dintre ele poate fi acest nou senzor Qualcomm 3D Sonic Gen 2.

Qualcomm a anunțat că 3D Sonic Sensor Generation 2 este compatibil cu telefoanele pliabile. Iar Samsung a lansat mai multe modele până acum, printre care pe Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. Compania Samsung are planificate pentru acest an încă patru telefoane pliabile, astfel că această compatibilitate a senzorului Qualcomm este binevenită pentru compania sud-coreeană.

Este demn de remarcat faptul că 3D Sonic Sensor Gen 2 nu este cel mai mare senzor de amprente cu ultrasunete de la producătorul american. Acest titlu este rezervat senzorului 3D Sonic Max, care a fost prezentat alături de Snapdragon 865 la Snapdragon Tech Summit 2019. Senzorul oferă o zonă de recunoaștere de 17x mai mare decât senzorul Sonic 3D de primă generație. Qualcomm 3D Sonic Max are dimensiunile de 30,6 / 19,2 mm și va ocupa aproximativ 30% din suprafața ecranului. În acest fel permite o securitate sporită prin autentificare simultană cu două degete. Din păcate, senzorul 3D Sonic Max nu a apărut până acum pe un produs comercial.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite