Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noaptea minții: judecătoare pusă să jure cu mâna pe Biblie că nu a căzut în păcatul preacurviei, sodomiei, al malahiei și „cel legat de felație”

Un bărbat din București, acuzat de ultraj judiciar după ce a amenințat cu violul un procuror, face un adevărat circ în sala de judecată, scrie ziare.com.

Noaptea minții: judecătoare pusă să jure cu mâna pe Biblie că nu a căzut în păcatul preacurviei, sodomiei, al malahiei și „cel legat de felație”
Comentează 0

De la începerea procesului, aproape la fiecare termen de judecată, D.Ș. aduce în mod constant injurii atât completului de judecată, dar și procurorului și grefierei. Nu recunoaște vinovăția și susține că mesajele de amenințare au fost scrise într-un moment în care se afla sub influența aburilor alcoolului proveniți de la sticla de spirt pe care o folosea constant în timpul pandemiei.Tot acest circ a culminat în timpul ședinței din 12 ianuarie 2022 când bărbatul a anunțat că refuză să fie judecat de un magistrat care are o reputație proastă și care „nu are două vorbe la un loc” și pe care îl bănuiește că a picat în păcatul preacurviei și al malahiei. Individul, deși are calitatea de inculpat într-un dosar penal în care este acuzat de ultraj judiciar, i-a cerut judecătorului să jure cu mâna pe Biblie că nu are ”păcatele” menționate anterior, mai scrie sursa citată.

Intrați AICI pentru detalii.

Dar să vedem despre ce păcate vorbește individul, conform dexonline.ro, având în vedere că unele dintre acestea nu fac parte din limbajul uzual:

preacurvíe (preacurvíi), s. f. – Destrăbălare; se zicea în vechiul drept despre toate păcatele carnale comise cu o femeie care nu era prostituată (caz în care se zicea curvie). De la curvie, cu pref. sl. prĕ-, după modelul sl. prĕljubodĕjstvo. – Der. preacurvă, s. f. (femeie adulteră); preacurvar, s. m. (adulter; destrăbălat); preacurvi, vb. (a se destrăbăla).

sursa: DER (1958-1966)

sodomie sfs [At: URECHE, LET. I, 130/27 / E: ngr sodomia] (Înv) Relație sexuală anormală (între persoane de același sex sau de sexe diferite, între oameni și animale etc.) Vz onanie2, pederastie, lesbianism.

sursa: MDA2 (2010)

MALAHÍE s. v. masturbare, masturbație, onanie, onanism.

sursa: Sinonime (2002)

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite