Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Multinaţionalele care-şi scot profitul din ţară ar putea fi impozitate

Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că liderii coaliției de guvernare au decis, în ședința de luni, taxare multinaționalelor care deși au cifre de afaceri de sute de milioane de euro, nu declară profit și scapă de plata impozitului de 16%. Dacă măsurile discutate în Coaliție se vor aplica, companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro vor plăti, în continuare 16% impozit pe profit, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri, scrie comisarul.ro.

Multinaţionalele care-şi scot profitul din ţară ar putea fi impozitate
Comentează 0

În discuțiile care au avut loc luni, în Coaliție, liderii celor două partide, PSD și PNL, au decis măsurile fiscale cu care vor merge ministrul Finanțelor și premierul la Bruxelles pentru a le discuta cu Comisia Europeană. Ulterior, acestea vor fi adoptate de Guvern, urmând ca o parte dintre ele să se aplice din octombrie, iar restul din ianuarie.

Intenția Guvernului este de a convinge Comisia Europeană că va reduce deficitul față de anul anterior, însă acesta va depăși ținta asumată în proiectul de buget. „Pe evoluția actuală, fără măsuri, ne îndreptăm spre 5,8-6%. Trebuie să reducem deficitul cu cel puțin 0,5-0,7%”, spune sursele citate.

Printre măsurile pe care Coaliția le ia în calcul se numără eliminarea unor facilități fiscale, impozitarea multinaționalelor pe cifra de afaceri, dacă impozitul pe profit este mai mic de 1% din CA, precum și reducerea plafonului pentru IMM-uri. Liderii PSD și PNL au discuta și despre introducerea așa-numitei „taxe pe lux”.

Intraţi AICI pentru detalii.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite