Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când ai ucis în minte o femeie …

Când ai ucis în minte o femeie …
Comentează 0

P(r)oza zilei: Când ai ucis în minte o femeie …

 

 -Avertisment: Aici este vorba despre o proză, deci orice asemănare cu persoane reale este absolut  întâmplătoare !

 

Vreme de cinci luni de zile am fost îndrăgostit până peste cap de o femeie căsătorită, ba încă și cu doi copii.

Însă, spre deosebire de romanul lui Lev Tolstoi, Anna Karenina de Arad, femeie cu capul pe umeri și scaun la cap, a ales până la urmă obligațiile familiale, lăsându-mă pe mine cu ochii-n soare și ”inima frântă”. Numai că în mintea mea se petrecuse deja ceea ce descrie atât de plastic într-o poezie Eminescu, adică: ”Adorm târziu cu tine-n gând/ Și mă trezesc cu tine...” Și, nemaifiind la orizont nici un război ruso-turc, unde să mă duc aidoma eroului din romanul pomenit  și să lupt pentru a-mi uita dragostea neîmărtășită, a trebuit să mă refugiez în camera mea și să mă (re)apuc serios de yoga, meditație și antrenament autogen (Danke dir, Herr I. H. Schultz! ).

Iar acum, dimineața, când mă trezesc cu o incredibilă poftă de viață (Danke dir, Herr Gott!), constat fericit că nu mă mai gândesc la ea, că Anna Karenina a fost strivită definitiv între liniile ferate ale rețelelor mele neuronale.

Și atunci mă cuprinde un pustiitor sentiment de vinovăție, de parcă aș fi o criminală, ce și-a provocat singură avort, omorându-și în pântece propriul copil, adică tot ce iubise mai mult în lumea asta ...

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

(Victoria Jaia – Foto: Cheryl Mann)

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite