Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moțiunea de cenzură a trecut: PSD și UDMR deschid calea pentru anticipate

Parlamentarii s-au întrunit, astăzi, începând cu ora 12, pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Deși până în ultimul moment existau dubii cu privire la succesul acestui demers, având în vedere că adoptarea moțiunii ar deschide drumul spre alegerile anticipate, alegeri care prind PSD în degringoladă,  a se vedea situația de la Arad, Guvernul Orban a picat, așa cum și-au dorit însuși premierul, în cele din urmă.

 

Moțiunea de cenzură a trecut: PSD și UDMR deschid calea pentru anticipate
Comentează 0

Dacă pentru adoptarea moțiunii ar fi fost nevoie de 233 de voturi, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților anunța cu o zi înainte că a reușit să strângă un număr mai mare de parlamentari care doresc căderea Guvernului. Moțiunea a trecut astfel cu 261voturi pentru, 139 de parlamentari votând împotrivă.

De remarcat că parlamentarii PNL prezenți în sală au votat la vedere împotriva moțiunii.

Moțiunea de cenzură a fost citită de deputatul PSD Florin Manole, scrie realitatea.net. Conform aceleiași surse, premierul Ludovic Orban le-a transmis pesedi;tilor semnatari ai moțiunii: „Nu mă las judecat de voi! Ani de zile nu ați adus decât sărăcie, dezinformare, minciună, slugarnicie. Nu ați adus nimic bun României [...] Nu dau doi bani pe afirmațiile voastre despre democrație, în condițiile în care ați făcut tot ce ați bătut să vă bateți joc de români. [...] În 2016 erați travestiți în albine și promiteați miere, după v-ați transformat în viespi și ați dat venin.”

Ce urmează?

Ședința de marți a Guvernului s-a prelungit până la miezul nopții, în condițiile în care au fost votate 25 de ordonanțe de urgență, una dintre acestea vizând termenele pentru organizarea alegerilor anticipate. Să se ajungă acolo, este nevoie ca două propuneri de prim-ministru, făcute de președintele Klaus Iohannis să fie respinse în Parlament, în următoarele 60 de zile. Din declarațiile de până acum ale șefului statului rezultă că acesta îl va desemna să formeze viitorul Executiv tot pe Ludovic Orban, iar președintele PNL susținea că va veni cu acelaşi Cabinet în Parlament, iar PNL nu va mai vota învestirea niciunui executiv, intrând în procedura alegerilor anticipate.

Pentru mai multe detalii intrați pe https://www.realitatea.net/stiri/politica/parlamentul-dezbate-si-voteaza-motiunea-de-cenzura-la-ora-1200-calculele-momentului-arata-ca-guvernul-orban-va-fi-demis_5e3a84e901a895301547a1a2

Foto: captură Digi24

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite