Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mistere din viața lui Iisus

Mistere din viața lui Iisus
Comentează 0

Despre El nu știm prea multe. Există o perioadă de 18 ani despre care Biblia nu pomenește nimic. Este posibil ca în toată această perioadă să nu existe un semn divin?

În tradiția iudaică, vârsta de 12 ani reprezintă trecerea la maturitate. Vârsta de 30 de ani este limita minimă permisă de a trece la preoție. Este clar, în toată această perioadă de 18 ani, Iisus a învățat dogmele și așa cum susțin unii cercetători a trăit printre esenieni.

A fost o perioadă de ucenicie, de pregătire pentru ceea ce avea să urmeze. Esenienii erau o comunitate misterioasă. Ei sunt cei care au păstrat celebrele Manuscrise de la Marea Moartă.

Se spune că esenienii erau evrei fugiți din Ierusalim. Modul lor de viață și credința erau altfel decât în restul teritoriului din Palestina. Ei ascultau de Învățătorul Dreptății și își spuneau Drepții sau Aleșii lui Dumnezeu și-l așteptau pe Mesia.

Esenienii aveau calendarul și sărbătorile lor, diferite de cele evreiești. Studiau cărțile sfinte și nu iubeau bogăția. Să aparții acestei comunități nu era un lucru ușor. Orice aspirant trebuia să treacă o probă care dura trei ani. În primul an, aspirantul trebuia să respecte la sânge legile date de Marele Învățător. În al doilea an, îi erau evaluate calitățile spirituale, psihice și fizice.

Papirusurile descoperite la Marea Moartă menționează criteriile inadmisibile pentru un membru al esenienilor, dinți inegali, degete groase, picioare cărnoase și pline de păr. Omul ideal trebuia să aibă barba cârlionțată, tonul vocii simplu, dinții ordonați, mâinile suple și zvelte.

La sfârșitul celui de al treilea an, novicele era primit în comunitate cu o ceremonie solemnă, în care trebuia să-și mărturisească păcatele. Făcea prima sa baie de purificare, jura să accepte în totalitate legile lui Moise și primea trei obiecte, fărașul, util și necesar pentru evacuările corporale, o tunică albă pentru actele comunitare și o cingătoare de lână.

Începând cu vârsta de 21 de ani, esenienii trebuiau să se căsătorească. Se căsătoreau o singură dată, chiar dacă rămâneau văduvi. Esenienii erau buni cunoscători ai leacurilor naturiste.

Despre Iisus se mai spune că după experiența eseniană a ajuns în Persia, India, Egipt și Tibet, unde a fost discipol al marilor inițiați. Documentele tibetane descriu o persoană venită din vest, îmbrăcată în straie albe, născut dintr-o fecioară și care era fiul lui Dumnezeu.

sursa: efemeride.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite