Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Muncii: Creșele și grădinițele s-ar putea deschide la vară

Creșele și after-school-urile ar putea fi redeschise pe perioada verii, însă cu un număr redus de copii, a anunțat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii: Creșele și grădinițele s-ar putea deschide la vară
Comentează 0

Ministrul Muncii a spus că e posibil să fie prelungită până pe 12 iunie măsura acordării a 75% din salariu părinților care stau acasă cu cei mici cât timp sunt închise școlile. 

"Cred că trebuie găsită o soluţie, cu respectarea regulilor de prevenţie, să organizăm activităţi pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că şi aici trebuie găsite nişte soluţii care să asigure toate măsurile de protecţie pentru copii. Este clar că va fi o soluţie tip fonduri, pentru a putea să-ţi găseşti un sprijin gen bonă sau poate o soluţie tip sprijin pentru anumite activităţi gen creşe, educaţie sau programe din acesta after-school de petrecere a unei activităţi educative într-un spaţiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care ţin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanţare clare”, a precizat Violeta Alexandru.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite