Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministerul Agriculturii monitorizează prețurile la raft, dar și stocurile de alimente

Printre măsurile luate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în contextul apariției pandemiei de COVID-19 se numără monitorizarea prețurilor la raft pentru principalele produse alimentare de bază și a stocurilor de alimente.

Ministerul Agriculturii monitorizează prețurile la raft, dar și stocurile de alimente
Comentează 0

„Ca urmare a apariției pe teritoriul României a pandemiei, MADR a inițiat monitorizarea prețurilor pentru a preîntâmpina eventualele disfuncții în filiera produselor alimentare și de a asigura prețuri echitabile pentru consumatorul din România. Datele colectate pe baza unei metodologii stabilite de MADR pentru produsele alimentare de baza în zilele de marți și joi, prin Direcțiile Agricole Județene, reflectă o cerere inelastică cu perioade de timp în care cererea a fost foarte mare urmată de o scădere, fapt ce a condus la o stabilizare a prețurilor”, susțin reprezentanții ministerului.

În ceea ce privește stocurile de alimente, acestea sunt monitorizate ca urmare a disfuncțiilor generate de aprovizionarea cu produse agro-alimentare în vederea asigurării securității alimentare. „MADR a inițiat o videoconferință cu ANRSP în care a analizat necesitatea disponibilizării anumitor cantități de produse alimentare existente precum și suplimentarea acestor rezerve strategice cu anumite cantități în vederea asigurării securității alimentare a consumatorilor din România. MADR a centralizat stocurile de pesticide, îngrășăminte și semințe utilizate în agricultură, în campania de primavară, pentru a se asigura că volumele sunt satisfăcătoare, în vederea derulării în bune condiții a campaniei de însămânțare din primăvara acestui an”, mai susțin cei de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Foto: economica.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite