Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Min. Finanţelor, despre Legea Redevenţelor şi rectificările bugetare. Cum arată bugetul pentru 2017

Ministrul Anca Dragu a vorbit, la emisiunea Prime Time News cu Denise Rifai, de la Realitatea TV, despre bilanţulul economic al unui an de guvernare al cabinetului Cioloş.

Min. Finanţelor, despre Legea Redevenţelor şi rectificările bugetare. Cum arată bugetul pentru 2017
Comentează 0

Ministrul Dragu a vorbit, la Realitatea TV, despre stadiul în care se află Legea Redevenţelor şi de ce nu a putut fi adoptată până acum, explicând că "Legea impozitului petrolier are 2 componente: o componentă de redevenţă, se plăteşte la productie, şi un impozit de profit specific pentru activitatea petrolieră. Anul 2016 nu a fost cel mai bun context economic în schimbarea legislaţiei. Preţul internaţional este mic şi există un apetit scăzut din partea investitorilor să investească în acest regim...investitorii sunt puţin sceptici să discute şi, pe de altă parte, şi pentru stat e delicat să găsească un regim de impozitare stimulativ pentru investiţii, dar echitabil când preţul pretrolului creşte. Acesta a fost contextul economic care a făcut discuţiile mai dificile. 

Redevenţele în România sunt comparabile cu ţările din jur, avem redevenţa între 3,5 şi 13,5, ca atare nu e tocmai un nivel scăzut. Trebuie să comparăm nu doar preţul ci şi producţia, preţul superior, cel de 13,5, e destul de mare. Mai discutăm şi de impozul petrolier, ideea e ca în total, cât devine statului dintr-o exploatare de acest gen să fie de 60%. Deci impozit de 35% sau 40%, pentru noile companii.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite