Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu: „Voi vorbi despre lucruri care se întâmplă”

Noul primar al comunei Vladimirescu, Mihai Mag, a luat câteva decizii importante în zilele ce au trecut de la alegerile locale, comuna fiind una dintre cele mai mari din România, iar administrarea acesteia este și un test important pentru noua echipă care conduce acum primăria. 

Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu: „Voi vorbi despre lucruri care se întâmplă”
Comentează 1

- Deși suntem în pragul anotimpului rece, care sunt primele decizii luate în calitate de primar?

- Ca fost viceprimar al comunei, acum în calitate de primar, nu a fost o tranziție deloc complicată, aș putea spune chiar dimpotrivă. Primul lucru a fost să punem la punct lucrarea foarte importantă după părerea mea, cu introducerea rețelei de internet în toate clasele din toate școlile comunei. Ne dorim din toată inima ca toți copiii să se întoarcă la clasă dar și în caz contrar am considerat că toate clasele școlilor trebuie să aibă internet, atât de necesar dascălilor care doresc să-și țină ora online în clasă. Poate așa copiii noștri se vor simți mai apropiați de clasa în care au învățat. De fapt vreau să vă spun sincer că nici o investiție nu este prea mare atunci când vorbim de copii. Ei sunt viitorul. Apoi m-am axat pe ceea ce făceam în fiecare toamnă... Curățenia de toamnă este deja un obicei în Vladimirescu, aici oamenii sunt foarte harnici iar noi, administrația, punem la dispoziția locuitorilor, în urma unei programări pe zile și străzi, un utilaj care colectează și transportă deșeurile vegetale de la fiecare număr de casă. 

- Energie văd că există, determinare știu că aveți, întrebarea este au apărut și dezamăgiri?

- Am o singură problemă pe care mi-am propus să o rezolv în cel mai scurt timp. Nu neapărat o dezamăgire, dar o problemă ce trebuie rezolvată și pentru punerea în practică a soluției vom vorbi de amenzi usturătoare. La marginea localității Cicir, unii oameni își închipuie că acolo e „amenajată" o groapă de gunoi. Nu știu dacă cei care depozitează aici deșeurile sunt de pe raza comunei, deși am câteva bănuieli, însă pot să vă spun răspicat că în aceste zile vom termina de curățat zona iar toți aceia care vor fi prinși că deversează gunoaie aici - ȘI VOR FI PRINȘI - vor fi sancționați cu amenda maximă. Și să știți că amenda maximă nu e deloc mică. Așadar, sunt doar două variante: ori nu va mai depozita nimeni aici deșeuri în mod ilegal, ori ne vom rotunji bugetul primăriei de pe urma amenzilor aplicate. 

- Veți mai profita de vremea încă plăcută pentru eventuale lucrări de plombare a drumurilor?

- În această perioadă am dat dispoziție să fie identificat necesarul de reabilitări, plombări pe drumurile publice, urmând ca să ne concentrăm pe realizarea lor dacă vremea va fi în continuare blândă cu noi. În schimb, în perioada următoare vom turna covor asfaltic pe patru străzi în cartierul Florilor și o stradă în cartierul Tineretului. 

- E ceva de muncă!

- De aceea suntem aici, să gândim, să muncim și să avem realizări pentru oameni. În aceste cumplite vremuri măcar ceva să funcționeze așa cum ar trebui. Lucrez la câteva proiecte pe care le-am gândit pentru comună încă dinainte de a fi primar, dar despre acestea o să vorbesc când voi avea date concrete. O să-mi fac un obicei din a vorbi doar despre lucruri care se întâmplă.

A consemnat Sorin Ghilea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite